Tønsberg kommune, der barn er kaniner: Hvordan våger rådmannen å kutte flatt i skolen?

Per-Christian Svendsen, leder FAU Ringshaug skole

Per-Christian Svendsen, leder FAU Ringshaug skole Foto:

Av

I det private næringsliv må topplederne stå til ansvar for sine handlinger. Eierne (aksjonærene) tillater ikke tåkeprat over tid. Det blir gjennomskuet og det gir konsekvenser for de ansvarlige.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva skjer når kommunen lover barn som ler, men leverer gråstein til våre mest håpefulle? Barna våre. Ingen verdens ting. Rådmann Egil Johansen, dette er til deg.

9. oktober leser vi et godt innlegg fra FAU på Sandeåsen skole. De er bekymret over konsekvensene av kraftige kutt i skolebudsjettet. De skriver: «FAU er bekymret for skolemiljøet og læringsutbyttet til elevene. Kuttene vil ramme elevene, særlig de som trenger tilrettelegging, både de med læringsvansker og de med stort læringspotensial. Færre lærere betyr færre øyne på barna. Å oppdage barn som strever, blir mobbet, er utsatt for vold og overgrep blir en umulig oppgave for skolen»

Vi i FAU på Tønsbergs største barneskole, Ringshaug barneskole, støtter FAU på Sandeåsen skole fullt ut. Applaus for godt innlegg. På Ringshaug barneskole mister vi titalls øyne som kan se elevene for hvem de er. En mengde hender som kan hjelpe elever og lærere der det er nødvendig. Det er vesentlig billigere å bygge barn enn å reparere voksne. Hvordan våger du da å kutte flatt i skolen?

I november 2019 sendte FAU på Ringshaug barneskole et brev til politikerne i Tønsberg. Vi reagerte sterkt på budsjettkutt og advarte mot konsekvensene.

Hvor mange barn må få sine lovpålagte krav krenket før dere skjønner alvoret? Hvor høyt må sykefravær blant våre fantastiske lærere bli før arbeidsmiljøloven betyr noe? Hvor mange år må læringsformen brytes før det tas grep? Rådmann Egil Johansen, vi spør deg. Hva må til før du skjønner at nok er nok for kutt i skolen?

Noen tall kan du få med deg på veien. Gjennomsnittlig driftsutgifter på grunnskolen pr elev på landsbasis: Ca 126.000 pr elev. Ringshaug barneskole: ca 70.000 pr elev.

Det er 55.000,- mindre pr elev enn landssnittet, eller 31 millioner kroner for Ringshaug barneskole alene. Om en gjennomsnittlig skole drives for 126.000 kroner pr elev, hvordan kan du mene at halvparten er forsvarlig på Ringshaug og Sandeåsen? Rett nok har Tønsberg landets beste tryllekunstner. Det er bare så synd at du serverer illusjoner som virkelighet – og det med barna våre som kaniner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken