Sp i bresjen for tillitsreform i kommunene

TILLIT: Politikerne må gi mer tillit til dyktige ansatte, mener Sp-kandidatene Richard Fossum og Steinar Solum.

TILLIT: Politikerne må gi mer tillit til dyktige ansatte, mener Sp-kandidatene Richard Fossum og Steinar Solum. Foto:

Av

Papirarbeid og byråkrati brer om seg i det offentlige. Både de som jobber der og folk som har kontakt med det offentlige kjenner på økt avmakt og at ressursene brukes lite effektivt.

DEL

MeningerSenterpartiet Tønsberg og Færder vil gi mer ansvar til de som jobber i førstelinja, i skolen, i sykehjemmene og på kontorene. I offentlig sektor over hele Norge sitter tusenvis av flinke fagfolk som ivrer etter å gi gjøre en god jobb, men som druknes i mål- og resultatstyring, rapportering og andre uttrykk for såkalt «New Public Management».

Senterpartiet mener at de som skal gjøre jobben i praksis vet best hvordan konkrete oppgaver i hverdagen løses. Da må vi kutte ned på rigide kontrollregimer. Vi mener at det vil gi bedre tjenester til innbyggerne våre, bedre effektivitet og mer tilfredse ansatte.

LES OGSÅ: Derfor sier Ap, Sp og MDG nei til Kaldnes Vest: – Åpner du for både bolig og næring, vet du hva som vinner

Trenger ny regjering

Gode tjenester i kommunen vår må utvikles i samarbeid mellom kommunepolitikerne, administrasjonen og de ansatte. Senterpartiet tror på et godt trepartssamarbeid. Det stimulerer til ansvar for egen arbeidsplass, felles arbeidsinnsats og tiltak som fremmer effektivitet. Partssamarbeid kan med fordel bli brukt mer aktivt i kommunestyrer og fylkesting for å få mer for hver krone.

LES OGSÅ: Går imot Ap, Sp og MDG og åpner for boligbygging på Kaldnes Vest: – Har ingen tro på tungindustri der

Mye av byråkratiet og kontrollen skapes i staten og pålegges kommunene. Derfor trenger vi en ny regjering for å gjennomføre en tillitsreform i byråkratiet i staten også.

Men til lokalvalget i høst sier vi i Senterpartiet at vi starter med våre egne tjenester, der kommunen selv er arbeidsgiver. Mer tillit, mindre detaljstyring og kontroll vil gi større arbeidsglede og tilstedeværelse til glede for kommunens ansatte og innbyggere.

Steinar Solum

Steinar Solum Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags