Utviklingen Tønsberg/Færder

Av
DEL

LeserbrevLeste med stor interesse Erling Dokk Holms meninger i Tønsbergs Blad den 9. september.
Han uttaler bla.annet «21 % av befolkningen er over 65 år, og det er her den fremtidige veksten er sterkest. Kun 10 % av boligmassen er i dag leiligheter, mens over 60 % av alle husholdningene består av en til to personer»
De siste 60 % må da være, så vidt jeg skjønner, enslige voksne eller voksne småbarnsløse personer
Færder kommune har overkapasitet på barnehager, ny skole (Labakken) skal bygges. For hvem? Kanskje for videreutdanning av vi over 60 år?

Har man i dag en helt vanlig enebolig og vil kjøpe leilighet, blir man sittende med et relativt stort lån, som skal betjenes av en, for mange, med en vanlig pensjon. Hvem gjør dette? Sannsynligvis kapitalsterke mennesker som investerer for så å leie ut til en relativt høy pris.
Hvor blir det så av trivselen? Leietakere som flytter inn og ut og som «bare» skal bo. Bebyggelsen langs Kanalen er et godt eksempel. Ingen grønne rom. Betong på alle kanter, mennesker som haster ut og inn og som bare skal sove der de bor et eller annet sted inne i betongmassene.

Planene for Husøy Havn/Hjemseng Brygge gir etter min oppfatning et svært godt boalternativ der man også tar hensyn til grønne oaser, vakker arkitektur og en åpen kystlinje. Et bomiljø de aller fleste, både pensjonister og barnefamilier vil kunne trives. Setter man prisene på leilighetene på et fornuftig nivå, vil man her få en rik blanding av eldre og unge.
Men også her er det krefter i gang for å stoppe prosjektet «bygdetrollene»!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags