Siste sjanse til å stoppe galskapen

BRU: Her er et utkast til hvordan ny fastlandsforbindelse kan se ut. Illustrasjon: Statens vegvesen

BRU: Her er et utkast til hvordan ny fastlandsforbindelse kan se ut. Illustrasjon: Statens vegvesen

Av

Politikerne i Tønsberg og Færder har nå sin siste sjanse til å vise samfunnsansvar ved denne uken  å si nei til den fremlagte kommunedelplanen og slik stoppe galskapen.

DEL

LeserbrevVi, politikere, er forelagt et forslag til vedtak som innebærer ufattelige investeringer i et 4-felts veianlegg det ikke er trafikkmessig behov for!

En overdimensjonert vei til en foreløpig ukjent sluttsum, men med delvis kjente negative konsekvenser for jordbruksområder, lokalmiljø og befolkning. En vei som skal finansieres med forventet bomsats på 25 kr eller mer på alle innfartsveier til Tønsberg, en pris som meningsmåling i januar 2019 viser at hele 64 % av de under 30 år ikke er villig til å betale.

Biografi for Randi Hagen Fjellberg, Kjell Anders Lier

Greta Thunberg har vekket ungdom til å protestere mot politikeres manglende vilje til beslutninger som begrenser klimaendringene. Skoleungdom over hele verden arrangerer skolestreik for klimaet.

22 mars forbereder ungdommen i Norge og Vestfold skolestreik. De for unge til å stemme ved valg, men viser gjennom økt engasjement at klima og miljø er viktig. Denne gigantiske veien Færder og Tønsbergs politikere nå skal godkjenne oppstart av er verken et klima- eller et miljøtiltak.

Miljøpartiet stemmer nei til dette.

Det er ennå tid for andre til å besinne seg. Stoppe hele prosjektet og finne fram fra skuffen tidligere plan vedrørende østalternativet med ny parallell kanalbru, oppgradering av Ringveien og tilkobling til Frodeåstunellen.

Et prosjekt som innebærer i særklasse minst miljøulempe. Til en langt lavere kostnad. Som innfrir målene om samfunnssikker vei – og som med vettuge, men kanskje upopulære tiltak, også vil avlaste Tønsberg og Teie sentrum.

Bystyret i Tønsberg behandler saken 13. mars, Færder kommune 20 mars.

Ungdom! Protester!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags