Høyre tror på godt samarbeid med frivilligheten!

Ordførerkandidat Lise Mandal, Tønsberg og Re Høyre

Ordførerkandidat Lise Mandal, Tønsberg og Re Høyre Foto:

Av

Det er sjelden jeg blir skikkelig provosert. Men da jeg leste innlegget fra Olaf Mathiassen (tidligere bystyremedlem for Ap) som beskylder meg for valgflesk når jeg sier at jeg vil styrke frivilligheten, eller når Olav Sannes Vika legger ut på sin Facebook-side at han er bekymret over at høyresiden stadig vil bruke frivilligheten for å spare kommunale penger, da blir jeg provosert!

DEL

LeserbrevEr det noe vi alle vet, så er det at uten frivilligheten stopper Norge. Kall det floskel eller myte, men det er ikke desto mindre sant. Vi vet at det er tusenvis av frivillige som hver dag gjør en enorm innsats for samfunnet vårt. Selv har jeg hatt frivillige verv innen idretten de siste 30 årene.

Det tar tid

Alt fra egen klubb, krets, nasjonalt og internasjonalt, og jeg vet hvor mange timer som legges ned for at andre skal ha et godt tilbud. Med dette som bakteppe og erfaring, har jeg med oppriktighet gått ut og sagt at Høyre vil jobbe for at frivilligheten skal få gode rammebetingelser! Og da mener jeg ikke bare idretten, men også andre frivillige organisasjoner.

I tillegg ønsker jeg at kommunen og ulike frivillige aktører sammen skal jobbe for å gi innbyggerne våre gode tjenester. Det være seg idrett, kultur, innenfor helse og omsorg, rus og psykiatri og inkludering.
 

Flott tilbud til innvandrerkvinner

Når vi vet at for eksempel Røde Kors og Stella-prosjektet eller Fellesverket gir et kjempegodt tilbud til innvandrerkvinner og ungdom, som fungerer etter hensikten, hvorfor skal ikke da kommunen jobbe sammen med dem for å tilby gode løsninger innenfor disse områdene? Jeg mener at det er mange områder kommunen kan jobbe sammen med andre om.

Derfor vil Tønsberg Høyre jobbe for at vi skal utarbeide en frivillighetsstrategi sammen med de frivillige, på de frivilliges premisser, for det er ikke nødvendigvis sånn at kommunen er best på alt. Ved å inngå slike samarbeid vil det komme innbyggerne til gode i form av bedre tjenester og/eller bedre rammebetingelser for frivillige organisasjoner av ulike slag.

Hvis det er dette du mener at høyresiden vil bruke frivilligheten til å spare kommunale penger på, vel da har du helt rett, Olav Sannes Vika.
 

Mer av dette, takk

Olaf Mathiassen skriver at Kirkens Bymisjon og Frivilligsentralen startet Skattkammeret, og at det er helt utrolig at Høyre skal ta æren for det, men du glemte å skrive at Tønsberg kommune betaler husleien for Skattkammeret. Og det er slike samarbeid som dette jeg ønsker det skal bli mer av!
 

Vi kan ikke stikke under stol at vi står foran noen tøffe økonomiske år, jeg vil allikevel jobbe for at frivilligheten skal få gode kår. Vi vil ikke klare å innfri alt på en gang, men med en god, langsiktig plan håper jeg at frivilligheten vil merke at rammevilkårene blir bedre. Jeg er ydmyk og takknemlig for alle som bidrar med frivillig arbeid i kommunen vår, nettopp fordi jeg vet hvor mye som ligger bak. Det viktigste for meg er ikke å ta æren for, men legge til rette for, og at de som arbeider med frivillighet skal oppleve at de blir sett og verdsatt.

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags