Målet er flere faste stillinger

MÅL: Antall deltidsstillinger bør reduseres, også i vår kommune.

MÅL: Antall deltidsstillinger bør reduseres, også i vår kommune.

Av

Økonomisk trygghet, en jobb jeg kan leve av, full stilling hvis jeg ønsker det og et fast tilsettingsforhold, er noe vi er opptatt av for å få livet til å gå rundt. En fast inntekt er en forutsetning for å få lån til bolig og bil, og dette vil vi helst ha på plass når vi skal stifte familie.

DEL

LeserbrevDa vi i Tønsberg og Re Høyre i vinter jobbet ut nytt program for kommende fireårsperiode, var dette noe vi var særlig opptatt av i forbindelse med den nye kommunen vi skal bygge!

Ikke bedre i Ap-styrte kommuner

Vårt hjerte ligger i vår egen politikk for våre egne innbyggere her i Tønsberg/Re. Vi ble skikkelig inspirert til å snakke om vår politikk, da vi hørte på Politisk kvarter på NRK om morgenen 4. april. Der ble Jonas Gahr Støre intervjuet i forbindelse med åpningen av landsmøtet i helgen.

NOK Å GJØRE: I likhet med andre kommuner, kommer vi til å få mye å henge fingrene i for å få budsjettene til å dekke et hurtig og økende tjenestebehov. Heldigvis gir det oss også mange nye muligheter, skriver Kirsti Nilsson Søyland.

NOK Å GJØRE: I likhet med andre kommuner, kommer vi til å få mye å henge fingrene i for å få budsjettene til å dekke et hurtig og økende tjenestebehov. Heldigvis gir det oss også mange nye muligheter, skriver Kirsti Nilsson Søyland.

LES OGSÅ:  Mangelfull smertelindring ved Smidsrød helsehus

Han hevder at det florerer av midlertidighet og innleie i norske kommuner, og at det står så meget bedre til i Ap-drevne kommuner!

De som sjekker fakta, finner ingen rød eller blå ulikhet på kommunene når det gjelder dette. Tallet på midlertidighet har derimot gått ned med Solberg-regjeringen, ifølge opplysninger gitt i Politisk kvarter. Norges lovverk er svært strengt når det gjelder midlertidighet. Ifølge hovedorganisasjonen Virke er det svært få arbeidsgivere som har benyttet seg av den lille åpningen i Arbeidsmiljøloven som ble laget for at flere skulle få mulighet til å komme inn i arbeidslivet via midlertidighet.

LES OGSÅ:  Et todelt helsevesen

Bedre løsninger lokalt

Når vi ble inspirert, er det fordi vi bryr oss om og vil bidra til enda bedre løsninger lokalt.

Og ja, deltidsstillinger bør ned også i vår kommune. I Tønsberg er sannsynligvis deltidsstillinger mest brukt innenfor helse- og omsorgssektoren – fordi det er der det er mest bruk av turnus. Det er også der vi har det høyeste sykefraværet, samtidig med et særs hurtig økende tjenestebehov. Og, vi vet at det er flest kvinner som jobber i denne sektoren.

Helse- og omsorgsfeltet blir hetende «Mestring og helse» i vår nye kommune!

Det blir nok å gjøre

I likhet med andre kommuner, kommer vi til å få mye å henge fingrene i for å få budsjettene til å dekke et hurtig og økende tjenestebehov. Heldigvis gir det oss også mange nye muligheter.

LES OGSÅ:  Du kan hjelpe deg selv til å håndtere hverdagen

Vårt mål er at Nye Tønsberg skal:

Bli en attraktiv kommune å arbeide i. Et større fagmiljø gir nye muligheter til spesialisering og spennende jobber i faste fulle stillinger. Rehabilitering, demensomsorg, psykisk helse samt læring- og mestringstjenester bør bli faglig styrket. Vi får nye muligheter for både klinisk forskning og tjenesteutvikling. Vi trenger flere operative ledere inn i sektoren, for at våre flotte medarbeidere skal kjenne seg hørt og sett, og få god opplæring og veiledning når det er ønskelig. Vi mener det er viktig at ledelse og medarbeidere jobber med styrking av positive og helsefremmende tiltak. Flere på jobb hver dag er en styrke for alle.

Gi flere mulighet til full stilling ved å prøve ut nye turnuser.

Vi må se på alternative turnuser når vi danner ny kommune for å utvide stillingsstørrelser. Midlertidighet og stillingsstørrelser drøftes årlig med tillitsvalgte for å finne gode løsninger. Turnus handler også om økonomi for kommunen, men innenfor de økonomiske rammene finnes det også løsninger. Med fleksibilitet begge veier kan ulike modeller innføres.

• Tilby flere faste og fulle stillinger som også vil høyne muligheten for flere kvalifiserte søkere, og større fagmiljø tiltrekker seg som kjent også flere fagfolk.

• Øke andelen fag og høyskoleutdannede.

Det er deler av dagens helse/omsorgssektor som i Tønsberg ikke har tilstrekkelig med fagutdannede i arbeid. Av hensyn til kvalitet på tjenestene må dette styrkes.

I Tønsberg gleder vi oss til å arbeide sammen med andre partier som vil det samme som oss. Vi ønsker å bidra med ekte løsninger på ekte problemer – på lag med ledere og ansatte i kommunen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags