Tønsberg må gjøre seg mer attraktiv for studenter

Av

Selv om Universitetet i Sørøst-Norge har campus i Horten kommune, har vi mange studenter som bor og lever sitt liv i Tønsberg. Nå utfordrer studentene gjennom Studentdemokratiet politikerne i nye Tønsberg kommune til å gjøre byen enda mer attraktiv for studenter.

DEL

LeserbrevUniversitetet i Sørøst-Norge ved campus Vestfold er en viktig ressurs ikke bare for Horten, men for hele regionen. Universitetet tilfører viktig kompetanse for både kommune og næringsliv, arbeidskraft gjennom studenter som ønsker jobb ved siden av studiene, yrende liv og røre i byen, kjøpekraft og økt skatteinngang.

Behov for samarbeidspartnere

Konkurransen mellom landets universiteter er tøff. Universitetet er derfor avhengig av gode samarbeidspartnere for å styrke studiemiljøet. Et attraktivt universitet gjør også Tønsberg mer ettertraktet som by å bo, jobbe og leve i.

Må på banen

Senterpartiet mener Tønsberg kommune må på banen. Det bør ikke være Horten sitt ansvar alene å være vertskap for universitetet.

Med utgangspunkt i campus Porsgrunn har Universitetet i Sørøst-Norge inngått et samarbeid med seks kommuner i regionen, fylkeskommunen, NHO, Vekst i Grenland og opprettet Kompetansebyen – en møteplass for studenter, næringsliv og innbyggere. Gjennom fokus på utvikling av studiested, studentrekruttering, studienes relevans og kvalitet, bosetting, næringsutvikling og tjenesteinnovasjon er målet regional utvikling.

Senterpartiet ønsker et tilsvarende regionalt samarbeid for campus Vestfold.

Har mye å tilby

Tønsberg må bidra til å legge til rette for et enda tettere samarbeid mellom universitet og næringsliv, gode praksisplasser for studenter og flere studentboliger. Tønsberg har mye å tilby studenter; flotte friluftsområder, variert kulturtilbud, et rikt idretts- og organisasjonsliv, handel og et yrende uteliv. Studiestart er studentenes første møte med universitetet og for mange også deres første møte med regionen. Ved å aktivt ta del i studiestarten og ønske studentene velkommen til regionen, er grunnlaget lagt for studentbyen Tønsberg.

Senterpartiet støtter Studentdemokratiets krav om et større fokus på studenter. Senterpartiet vil utvikle regionen til en attraktiv møteplass for studenter, næringsliv og innbyggere.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags