Støperiet-debatten: Skremmende holdning til næringslivet

SKREMT: Det som skremmer meg med Lene Lauritsen Kjølners innlegg er den negative tonen hun har til næringslivet, skriver Færder-politiker Arne Magnus Berge.

SKREMT: Det som skremmer meg med Lene Lauritsen Kjølners innlegg er den negative tonen hun har til næringslivet, skriver Færder-politiker Arne Magnus Berge. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Takk til Lene Lauritsen Kjølner (H) som hopper i stolen og deltar i diskusjonen om hva Støperiet bør brukes til i fremtiden. En god diskusjon er viktig før man eventuelt gjør forandringer. Det er mange gode argumenter for å fortsatt benytte lokalet til kulturscene.

DEL

MeningerDerimot svarer hun ikke på gründer Daniel Döderleins påstander om at det står mye tomt og iblant fylles med aktivitet som ikke direkte assosieres med kultur.

LES OGSÅ: Noen vil gjøre om Støperiet til et gründerhus for næringslivet. Jeg hoppet i stolen da jeg så det!

Det er kjekt å ha mange arenaer for å dyrke kultur, men som for alt annet i samfunnet må det måles opp mot nytten. At hun selv oppfordrer til mer aktivitet på Støperiet, underbygger vel påstanden til Döderlein.

Vrengebilde

Det som dog skremmer meg med Lauritsen Kjølners innlegg er den negative tonen hun har til næringslivet. Hun tegner et bilde av noen som bare er ute etter egen profitt.

Lokalpolitikere møter ofte bare et snevert utvalg av næringslivet som ønsker å overtale politikere til å maksimere sine eiendomsinvesteringer gjennom tung utbygging. Kanskje det er her vrengebildet er skapt?

Næringslivet handler mest om alt annet. Fra dem som reparerer bilen din til de som sørger for at du kan lese bøker på et nettbrett. Felles for næringslivet er at de skaper verdier og arbeidsplasser slik at vi både kan ha gode offentlige tjenester og krydre hverdagen med gode kulturopplevelser.

Må heie på gründerne

Vi trenger nye eksportinntekter for å holde velstanden oppe. Da skulle det være selvfølge at vi heier på lokale miljøer og næringsinteresser som gir oss verdiskaping. Det finnes mange skip i verden med digitale kartsystemer fra gründere i Tønsberg, og vi har mobilbetaling som rulles ut i verden, som startet på Nøtterøy. La oss heie fram de neste gründerne som setter byen på kartet. Og gi dem gjerne en scene å øve seg på.

Støperiet

Støperiet Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags