Gi oss badepark i Nordbyen!

ØNSKER SEG BADESTED: – Det behøver ikke være noen svære, elegante greier, men et stupetårn i Nordbyen burde vel være overkommelig, skriver Jan Alfred Lüders.

ØNSKER SEG BADESTED: – Det behøver ikke være noen svære, elegante greier, men et stupetårn i Nordbyen burde vel være overkommelig, skriver Jan Alfred Lüders. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå er vannet rent nok i Nordbyen – så hvorfor ikke sette opp et badeanlegg der igjen, spør Jan Alfred Lüders

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som en ekte Tønsberg-oldtimer husker jeg med glede guttedagene på utendørsbadet i Nordbyen. Stupeshowene til Grunde Vegard, Arne Kjell Johansen, Rolf Stigersand og andre ble sommerens høydepunkt. For oss guttunger var det skikkelig karslig å hoppe ut fra tier'n. For ikke å snakke om 7,5-meter'n. Derfra måtte en jo hoppe ut og over femmer'n. Skummelt! 

Så lenge vi imponerte jentene, turde vi det meste. En annen sak var at den gangen var vannet i Nordbyen så forurenset at på høsten havnet man på St. Olavs med dobbeltsidig bihulebetennelse eller noe sånt. Husker jeg ikke helt galt, gikk det en urenset kloakk ut på hver side av badet. En annen spennende begivenhet for oss gutter var stabelavløpningene på Kaldnes. Av og til kom nybyggene derfra faretruende nær sjøbadet. Syntes vi.

Nok nostalgi. Nå er vannet rent og, det er ingen fare med å bade i Nordbyen. Så hvorfor ikke sette opp et lite sjøbad der igjen? Det behøver ikke være noen svære, elegante greier, men et stupetårn burde vel være overkommelig?

Kostnadsmessig bør jo ikke dette bli à la stupetårnet på Hamar. Et plaskebasseng for de minste bør også være innenfor rimelighetens grense. Dette innlegget bare som et tips til rette vedkommende i bystyret eller et eller annet styre som behandler slike ting.

For øvrig bør det jo nevnes at stupetårnet ble flyttet til Ramberg, og ble flittig benyttet der i noen år, før tårnet tydeligvis ble noe usikkert å bruke. Nå er det bare en stakkars tremeter igjen der. Kom igjen, dere styrende myndigheter: La oss få et nytt badeanlegg sentralt plassert.

SLIK DET VAR: Sjøbadet i Nordbyen i gamle dager. Nå er vannkvaliteten god nok til å ha et badeanlegg her igjen, mener forfatteren.

SLIK DET VAR: Sjøbadet i Nordbyen i gamle dager. Nå er vannkvaliteten god nok til å ha et badeanlegg her igjen, mener forfatteren. Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.