Fiskedøden langs kysten

TRUET: Når torsk og andre fiskeslag er i tilbakegang i Oslofjorden, skyldes det mest av alt mangel på næring, mener Torleiv R. Storenes.

TRUET: Når torsk og andre fiskeslag er i tilbakegang i Oslofjorden, skyldes det mest av alt mangel på næring, mener Torleiv R. Storenes. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det har vært mange innlegg og meninger om torsken som forsvinner i Oslofjorden. Ingen har noen god forklaring på dette, selv forskere og eksperter har like mange løsninger som det er fisk igjen i fjorden.

DEL
Jeg er fra Vestlandet og har drevet litt fiske i tidligere tider, og nå som fritidsfisker om sommeren. Det er samme tendensen der også. Det er totalt mangel på åte og næring i sjøen.

Leserbrev 

Fisk som lyr og sei, som man kunne få på grunt vann og langs land, får man nå på dypet (70-100 m). Den må dit for å finne mat. Kvaliteten er forringet, mager og ofte infisert av kveis og lus.

Brisling og mussa er ikke å se lengre. Med andre ord: Sjøen er tom for det som er et must for at fisken overlever. Kanskje det blir tatt opp for mye  yngel og  småfisk, tobis og lodde i havet, som går til laksefôr.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags