Nei Høyre, ingen får bedre råd av et helgekurs i Excel

Foto:

Av

I dag vokser over 800 barn opp i fattigdom i Tønsberg. Barn som aldri blir med på skiturer på aktivitetsdager, fordi de ikke har råd til skiutstyr.

DEL

LeserbrevBarn som kvier seg for å komme i barnebursdager, fordi foreldrene ikke har råd til gave. Barn som går sultne på skolen, fordi foreldrene ikke har råd til matpakke.


I Tønsbergs Blad den 31.05 skriver Høyres Ole Sverre Lund og ordførerkandidat Lise Lorentzen Mandal om økende forskjeller. Etter nesten 50 år med borgerlig flertall i Tønsberg, har Høyre funnet ut at det er mulig å gjøre noe med barnefattigdom.

Arbeiderpartiet har alltid vært på lag med småbarnsfamiliene. Når vi overtar i september vil vi blant annet innføre et gratis måltid i skolen. Gode, universelle velferdsordninger er viktige for alle barnefamilier, og spesielt for de med aller minst.

For de foreldrene som har aller minst er barnetrygden et viktig bidrag til at hverdagen går rundt. Det er en universell ordning alle foreldre i Norge mottar. Med Høyre i ordførerstolen, har imidlertid foreldre som mottar sosialhjelp ikke fått glede av barnetrygden som alle andre.

Nå har heldigvis Høyre gjort en helomvending, og sier ja til å holde barnetrygden utenfor beregningsgrunnlaget for sosialhjelpen. Det er bra, men det er merkelig at dette kommer først når det er valg. Vi har ment dette hele tiden – for Arbeiderpartiet er det ikke valgflesk.

Vi håper forslaget betyr at Høyre slutter å stemme våre forslag om dette nord og ned.

De som tror dette er begynnelsen på et mer sosialt Høyre, tar grundig feil. Høyre vil vurdere å la folk søke om å få gratis barnehage, og gratis fotballtreninger for barna, bare om de er fattige nok. Dette er sikkert godt ment fra Høyres side, men vil gjøre folk avhengige av å ha dårlig råd for at ungene skal fortsette på fotballaget. Så fort du tjener litt mer, mister du støtten. Det vitner om liten forståelse for vanlige folks hverdag.

Med Høyre og FrP i regjering har maksprisen i barnehagen økt med 700 kroner i måneden. Det betyr 16 800 kroner mer i året for en familie med to barn. Arbeiderpartiet vil derimot gjøre barnehage gratis siste året, og SFO gratis for 1.-klassinger. Det er tiltak som betyr noe for alle småbarnsfamilier.

Nederst i forslaget viser Høyre sitt sanne ansikt. De vil bøte på barnefattigdom ved å tilby kurs i økonomiplanlegging. Hvis man ikke har en jobb å gå til, hjelper det ikke at Tønsberg Høyre melder deg på Luksusfellen. Dersom det er noen av oss som virkelig klarer å planlegge økonomien, så er det de som har aller minst. De som lever fra måned til måned, fra lønning til lønning, og fra vakt til vakt.

Tønsberg Høyre følger lydig opp Marie Antoinettes «kan de ikke bare spise kake?» og Erna Solbergs «kan de ikke bare kjøpe aksjer?»

«Kan de ikke bare lære seg Excel?»

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags