Tønsberg: Topp for næringslivet, bånn for dem som trenger helse og omsorg

JUBEL: Tønsberg, med ordfører Petter Berg i spissen, er en god kommune for næringslivet. Plasseringen er ikke like god når det kommer til helse og omsorg.

JUBEL: Tønsberg, med ordfører Petter Berg i spissen, er en god kommune for næringslivet. Plasseringen er ikke like god når det kommer til helse og omsorg. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Men kommunen scorer dårlig når det gjelder pleie og omsorg, sosialtjeneste og helse.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det jubles i Tønsberg for å være de flinkeste gutta i klassa og få klapp på skuldra av selveste NHO. 20. best i landet er jo litt å rope hurra for. Da er det greit å få en realitetsforankring av Kommunal Rapport - de som måler det som faktisk teller for innbyggerene. Kommunen har sine svakeste plasseringer innen pleie og omsorg (421. plass), sosialtjeneste (372. plass) og helse (357. plass). Dette er helt på laveste nivå i landet.

Rødts mål er et kunnskapsbasert og moderne helsevesen som er i stand til å respektere og ta vare på folks behov gjennom hele livet. Helse og levealder henger tett sammen med klasseforskjeller. Rødt vil ha en helsepolitikk som reduserer disse forskjellene. Samtidig er helse og velferd blitt et svært profitabelt marked for private aktører.

Økt sentralisering truer på sin side helsetilbudet for folk i distriktene. Er det derfor det scores så lavt, og blir det bedre i Nye Tønsberg kommune? (Re har samma problemene og dårlig plassering: 402. plass for helse,  og 339. sosialtjenester)

Det hjelper lite å spise kirsebær med de store når dette ikke er på stell.

Stem Rødt i høst, fordi fellesskap fungerer.

Odd Christian Hagen

Rødtpolitiker

Bybrua

Følg på: FacebookSkriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags