Folk er lei av regjeringen!

IKKE FORNØYD: Mest mislykt er nok «fjernpolitireformen». Saksbehandlingen har økt med 5 dager, færre patruljer er ute, 73% i politiet sier folks tilgjengelighet til dem er blitt dårligere, og responstid har økt, politiet kommer stadig seinere, skriver Per Fredrik Velde.

IKKE FORNØYD: Mest mislykt er nok «fjernpolitireformen». Saksbehandlingen har økt med 5 dager, færre patruljer er ute, 73% i politiet sier folks tilgjengelighet til dem er blitt dårligere, og responstid har økt, politiet kommer stadig seinere, skriver Per Fredrik Velde. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I alle meningsmålinger stuper regjeringen, sist 110 mandater for opposisjonen, 59 for Erna!

DEL

MeningerHvorfor? Regjeringen tråkker på folk, på demokratiet og redeligheten. Meningsmålinger, folkeavstemninger, vedtak i kommunestyrer og fylkesting - alt er blitt knust under sentraliseringens hæl: Troms og Finnmark, det absurde Viken, Vestland - tvangen hersker, folket skal ikke bestemme! Makta blir fjernere, småkommuner mister skoler, biblioteker, institusjoner, arbeidsplasser, rådhus og administrasjon, folk må reise lengre, folketallet synker, mange må følge jobben og flytte, miljøer svekkes. Og politikerforakten øker, Krf og Venstre lovte å ikke gå i regjering med Frp – og løy for oss alle. Nå får de straffen.

Regjeringen lager større enheter for lettere å kunne privatisere. Alt er gjort til foretak, kommersialisme og konkurranseutsetting, det er business-tenkning og marked, alt skal gi overskudd, også helse og velferd: Det er sykt at sykehus X må spare 50 millioner, mens sykehus Y må kutte i akuttfunksjoner! Sykehusene skal nå gjøre det som er lønnsomt, ikke det som er best for oss. Det er nå store aksjoner mot nedlegging av sykehus («bunadgeriljaen») og fødeavdelinger: I det siste er over 6000 barn blitt født før de nådde fram til klinikken. Samtidig planlegges det å nedlegge fire andre sykehus. Dette får direktører i millionklassen lov å avgjøre.

Posten ble opprettet for å bringe ut post. Nåværende Business-post vil halvere leveringsdagene, 140.000 abonnenter blir rammet og en rekke aviser får milliontap. «Vi lever for å levere» står det på bilene – mal over! Posthornet er borte, for Norges postvesen skal jo selvfølgelig også levere i Sverige under navnet Bring.

Overalt kuttes og legges det hensynsløst ned. «Alt det gamle vi med jorden jevner.» Den storstilte sentraliseringen truer nå infrastruktur og bosetting over hele landet: Nedlegging av sykehus, 126 lensmannskontorer og 15 politidistrikter, tingretter, passkontorer (enorme køer), utdanningsinstitusjoner, Nav-kontorer, trafikkstasjoner og skattekontorer, flybasen på Andøya... Og «…regjeringen mener det er behov for færre og større brann- og redningsvesen».

Også Nord Universitets utdanninger i Namsos, Sandnessjøen og Nesna legges ned, alle må til Bodø – tusener forsvinner. En gang hadde vi også Norol som var eid av oss alle; sånn kunne vi ikke ha det, så Norol ble solgt til Kanada og fikk det vakre navnet CIrkle K. Regjeringen selger ut Norge, også SAS har de solgt ut, sånt gjør ikke de «gammeldagse» i Danmark og Sverige. Og vi er blitt innmeldt i EUs Acer slik at også styringsretten over energien vår er solgt ut.

Og vi har fått Vy. En direktør i NSB var imot det nye navnet, inntil en undersøkelse viste at folk i Norge forbinder all jernbane med NSB. Og sånn kan vi ikke ha det, alle må få slippe til, dette må stykkes opp. Derfor har Englands dårligste jernbaneselskap fått overta Sørlandsbanen, og andre står for tur. For NSB/Vy eier ingenting, ikke tog, ikke skinner, ikke stasjoner, ikke verksteder. De er fratatt alt og må leie. Det kan jo ikke hete statsbaner uten bane. Tog leier de av Norske Tog, En Tur selger billetter, Jernbaneverket ble til Bane Nor som nå blir til Spordrift AS og bygger ut, hei som det går! Vy har altså ingenting og har fått et navn som passer på ingenting.  

Så har vi velferdsprofitørene som kjøper opp sykehjem og barnehager og fører milliarder ut av landet. Mens privatskoler svindler, flere har måtte betale tilbake millioner. Alt skilles ut, stykkes opp og/eller får nye «fancy» navn: Equinor, Mesta og Bravida. Mens Telenor (Televerket) som skulle bygge ut telefon i Norge, nå er blitt et grådig internasjonalt konsern i Asia hvor milliardene ruller.

Mest mislykt er nok «fjernpolitireformen». Saksbehandlingen har økt med 5 dager, færre patruljer er ute, 73% i politiet sier folks tilgjengelighet til dem er blitt dårligere, og responstid har økt, politiet kommer stadig seinere.

Frp, Venstre og Krf stuper. Høyre gjør det bedre Og da får jeg lyst til å spørre: Hva er det med Høyre-velgerne, vil de virkelig at dette skal fortsette?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags