Når Tønsberg inviterer til fest på Slottsfjellet, så kommer jeg!

SUPERT: First aid kit og Slottsfjell hører sammen.

SUPERT: First aid kit og Slottsfjell hører sammen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Slottsfjellfestivalen leverer alltid, og dere skapte magi i år også. En dansende Magnus Carlsen krydret opptredenen fra mystiske Alan Walker. Sveriges vakreste jenter hadde mye å komme med, både visdomsord og musikk: First Aid Kit og slottsfjellet hører sammen, og det er kult at de har jobbet seg opp fra lille Tårnlunden til å bli headlinere.

DEL

Leserbrev 

Sondre Justad, hvem hadde trodd at det kunne komme noe så mektig ut av en enkelt stemme, som attpåtil synger på norsk. Dette var ingen visekonsert eller snill pop, dette var rock. Sondre klarte det umulige, skape rock på årets rappefestival, og det var helt magisk! Trommer, gitarsoloer, trøkk fra scenen og trøkk fra de 10.000 som så på. Tusen takk!

Gledelig gjensyn

Ellers kunne årets festival by på et godt gjensyn med 90-tallet, når Death By Unga Bunga rocket Kastellscenen. Plutselig var du på jenterommet og hørte på den nye skiva til Stoneroses igjen. Kakkmaddafakka imponerte med sceneshow og trøkk i gitarene. Stemmene var det minst imponerende, men de er beviset for at man kan komme langt med hockeysveis og pannebånd. Hva de gjorde på Kongescenen er jeg heller litt usikker på.. Noen som hadde fortjent den scenen var Two Door Cinema Club. De sjarmerte publikum og undertegnede i senk med indiepop. Gøy å se at ungdommen danser og koser seg. Mer av dette Slottsfjell!

Ellen Kristine Bjørnsen

Også noe for de voksne

Slottsfjell er også humor, og den traff også aldrende kvinner på 40 +. Hasse & Erik, Borgarting impro, og en gjeng som kan Så vidt en hit, var utrolig flinke til å improvisere og synge med dem stemmen de har. De fridde til Publikum og vi lot oss rive med.

LES OGSÅ (+): Ønsker et rikere konserttilbud året rundt

Snill ungdom

Men Slottsfjell er masse mer: Fargerike klær, kjoler, hatter, mye kropp og mangel på klær, men først og fremst ungdom. Snill ungdom. Det er ungdommer som går opp trappene der de skal det, og går pent ned igjen der dette er pålagt. De står tålmodig i kø for å la det renne ut det som har rent inn, og lar seg ikke provosere av tissetrengte damer fra generasjonen over som sniker seg forbi. De drikker vann, så vi som er tørste på noe brunere, slipper å stå i barkø. De kaster plastbegerene der de skal være, så festivalområdet holdt seg pent og ryddig. Dette til tross for at de hordene med småkids som vi i alle år har dratt med oss opp på området, var totalt fraværende. Det var digg å kunne drikke opp ølet, uten at det står en 6-åring som venter på å pante glasset ditt.

LES OGSÅ (+): Bydrift må rydde opp etter festivalen: – Mye folk betyr mye søppel!

Sol, stemning og Slottsfjell

Tønsberg, sol, musikk, folk, stemning. Jeg håper Slottsfjell kommer tilbake neste år. Og.. sats på ungdommen, så vi som faller utenfor den kategorien kan leve oss tilbake til den gang vi var unge og lovende, eller finne på noe helt annet å gjøre disse intense 3 dagene. Jeg vet hva jeg skal, vi sees neste år!

LES OGSÅ (+): Arrangørene er svært fornøyde med årets festival: – Det har gitt motivasjon til neste år

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags