Gå til sidens hovedinnhold

Vekk med trærne på nordsiden av Slottsfjellet!

Artikkelen er over 3 år gammel

Fra hvilken side liker du best å se Slottsfjelltårnet? Fra nord eller sør? Dette bildet tok jeg forleden oppe på platået, skriver Tom A. Gjermundsen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har skrevet om det for både to og fire år siden: Jeg vil ha fjernet trærne på nordsiden av Slottsfjelltårnet! Fra Semslinna – den viktigste inngangsporten til byen vår – kan man fra store deler av veien ikke se tårnet fordi de er gjemt bak store trær.

Det er visstnok «greven» (Wedel Jarlsberg) og Riksantikvaren som har ansvaret for trærne. For et par år siden ble det lovet å «frisere» trærne, men maken til elendig frisør skal du lete lenge etter!

LES OGSÅ: Slottsfjell avblåser krisa – men vil tilbake til røttene

Jeg tillot meg også for et par år siden å gjøre en henvendelse til Riksantikvaren og fikk tilbakemelding på e-post at «saken er mottatt og ville bli behandlet videre». Siden har jeg ikke hørt ett ord fra dem.

Hva kom først?

Jeg synes altså det er trist og leit at Tønsbergs varemerke nummer én skal skjules på denne måten. I disse dager er forslag til nytt byvåpen også blitt presentert, og en gjenganger er at tårnet skal med. Og det skulle bare mangle. Men ingen har tegnet inn trær på sine forslag.

LES OGSÅ: Da kommunen bygde denne rullestolrampen, gikk det ikke helt som de hadde tenkt: – Det er ikke noe vi er stolte av

Jeg spør meg også: Hva kom først: Tårnet fra 1888 eller trærne?

Blant mange historiske foreninger i vår kjære by er Slottsfjellets Venner. Men hjelp derfra har jeg ikke fått. Lurer på om jeg skal gå i spissen for å etablere SlottsfjellTÅRNETs Venner?

Kommentarer til denne saken