Gjør Tønsberg til en samisk kommune

Det samiske flagget med Tønsbergs kommunevåpen i midten

Det samiske flagget med Tønsbergs kommunevåpen i midten

Av
DEL

LeserbrevJeg synes at Tønsberg kommune bør innlemmes i forvaltningsområdet for samisk språk, altså at norsk og samisk skal bli to likestilte språk i kommunen i alle offisielle sammenhenger. Jeg synes at samisk er en fint og interessant språk og ønsker derfor at alle tønsbergensere skal kunne snakke språket like godt som norsk.

Jeg ønsker at alle skolebarn i Tønsberg kommune skal lære samisk gjennom hele grunnskolen slik at de kan vokse opp som tospråklige mennesker og snakke både norsk og samisk parallelt. Jeg ønsker rett og slett at hele Tønsberg skal bli en samisk kommune. Jeg tror at dette er en fantastisk idé, og nå som samiske artister og grupper som Ella-Marie Hætta Isaksen og Keiino og sjangeren joik har blitt veldig populære her i landet, tror jeg at det er mange nordmenn (også tønsbergensere) som synes at samisk er et fantastisk språk vi alle bør kunne.

Så ordfører Petter Berg og fylkesmann Per-Arne Olsen, om dere leser dette leserinnlegget her, vær så snill å vurder dette forslaget mitt om å innlemme Tønsberg kommune i forvaltningsområdet for samisk språk. Jeg tror at dette er en kjempeidé som mange tønsbergensere vil sette stor pris på. Og jeg tror at dette ville betydd ganske mye for mange av oss dersom dette hadde blitt vedtatt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags