Bruk bjellevett!

FÅR KRITIKK: Syklister kommer susende bakfra i en fart på 60-70 km/t uten å varsle fotgjengere ved å bruke bjelle, skriver Jan Akerholt.

FÅR KRITIKK: Syklister kommer susende bakfra i en fart på 60-70 km/t uten å varsle fotgjengere ved å bruke bjelle, skriver Jan Akerholt. Foto:

Av

Har syklistene i Tønsberg helt glemt å ta hensyn til fotgjengere på fortau og gang- og sykkelstier?

DEL

LeserbrevUndertegnede oppdager mange farlige situasjoner som gående, da syklistene ikke varsler med bjella på sykkelen når de kommer i 40–50 km i timen mot meg bakfra og jeg aner fred og ingen fare. Det er livsfarlig ikke å bruke bjella, i verste fall kan konsekvensen bli at syklisten og den gående blir liggende i en blodpøl.


Undertegnede registrerer verstingene, som er mer eller mindre proffe, komme susende og passere meg bakfra i en fart på 60–70 km/t (uten å bruke bjella), og da kan en jo tenke seg konsekvensene ved et treff i skuldra eller armen på den gående. Jeg har mange ganger blitt fly forbanna og slengt ut kommentarer om at det er uansvarlig ikke å bruke bjella på sykkelen. Har man ikke bjelle, bør man gå til anskaffelse av en!

LES OGSÅ: To syklister skadd etter kollisjon


Har skjedd flere ulykker

Undertegnede har også registrert at det har vært flere ulykker i Tønsbergdistriktet, men det blir ikke på samme måten registrert og notert (gitt ut til mediene) som andre ulykker, som for eksempel når bil støter sammen med sykkel!

Jeg vil anmode skolene til å starte en holdningsendring og undervisning om dette ovenfor skoleungene om hvordan de bør ferdes på sykkel i gangparsellene, noe som igjen vil gi de syklende barna og gående mer forståelse for betydningen av å vise hensyn til hverandre og å bruke bjella!

LES OGSÅ: Frode var på sykkeltur da det plutselig smalt: – Jeg husker ingenting av det som skjedde

Ikke som den dagen jeg kom gående på fortauet utenfor Meny på Tolvsrød, hvor tre unger med moren sin kom syklende mot meg sidelengs og delvis ute på gangstien. Undertegnede ble redd og trakk seg helt ut i veibanen, og jeg hørte en av guttene (på ca. syv.år) uttrykke: Kom deg vekk, din gamle jævel!

PS. Jeg er allikevel glad for de få syklistene som opptrer ansvarlig med å bruke bjella. De skal få en stor klem av meg!Jan Akerholt

Jan Akerholt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags