Næringslivet gjør mye for å hindre at Tønsberg forblir en spøkelsesby, Thyberg

STILLE: Det er faktisk lite med folk ute på byen på denne årstiden i forhold til da vi var 20- 25 år gamle, skriver Jan Petter Andersen

STILLE: Det er faktisk lite med folk ute på byen på denne årstiden i forhold til da vi var 20- 25 år gamle, skriver Jan Petter Andersen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er hyggelig, Ørnulf Thyberg, at du tar med deg din frue på tur i Tønsberg sentrum, men det ser ut til at du har glemt mye fra våre yngre dager, da vi var ute på byen i sene nattetimer.

DEL

LeserbrevJeg er helt enig med deg, at byen nå er en spøkelsesby. 

Men det ser ikke ut til at du har lest mitt siste innlegg? I det nevnte jeg også deg, på en positiv måte. Og hvor jeg, i mitt eget innlegg, fikk fram at hovedargumentet mot broen, er å unngå rasering av et flott bomiljø. Det du antakelig referer til var skrevet av en journalist, og ble dessverre veldig fokusert på næringen, i ikke slik jeg la dette fram. Det blir ikke dommedag for næringen om det blir bru eller tunnel. 

LES OGSÅ: Det er nesten litt skremmende å se hvilken spøkelsesby Tønsberg er i ferd med å bli

Feil fakta

Når det gjelder dine kommentarerom årsak til at næringen går dårlig, så er det mye faktafeil: Hvordan tror du det blir med å innsnevre Kanalbroen fra fire- til tofelts vei? I tillegg skal ny hovedvei legges over til Smørberg? Sentrumsgatene stenges for biltrafikk og det blir færre parkeringsplasser. Det er helheten dette dreier seg om.  Vi er avhengig av bilen og det må legges til rette for parkering i sentrumsgatene, som vi begge er enige om Ørnulf.

Du skriver «all trafikk i sentrum», men det er ikke mye trafikk i sentrum. Det er litt av problemet. Jeg er helt enig med deg i at man må forholde seg til faktiske forhold hva gjelder parkeringspolitikk, og ikke drømme om sykkel, gåing eller buss. Her kommer bilen inn, som er det helt klart beste for næringslivet. Og de som handler mest, er personer i alderen 60+ – og de er oftest avhengig av bil. 

LES OGSÅ: Tunnelen er best for både bevaring av bomiljø og klimaet

Da var det liv i byen

Du husker lite fra vår tid på byen?Det var et levende sentrum og man måtte stå i kø for å komme inn på Le-Ni, hvis man kom etter kl. 19.00. Og torvet var levende. Samtlige som dro på byen var jo kun oppe i sentrum. Det var Vekteren, Pub i Rådhusgaten, Bonanza i Møllegaten (for de litt eldre), og lange køer.

BEDRE FØR: Da var det mer liv i byen, mener Jan Petter Andersen.

BEDRE FØR: Da var det mer liv i byen, mener Jan Petter Andersen. Foto:

Det var den gang et svært levende sentrum. Også Hotel Klubben, med Klubben Dancing og Baglerkroa. Men etter at det ble flere  restauranter og barer på Tønsberg Brygge, dalte det klart mye for sentrum, primært sommerstid. Men nå også vinterstid. Det er faktisk lite med folk ute på byen på denne årstiden i forhold til da vi var 20- 25 år gamle. Vi var jo på byen uavhengig om det var kaldt, og dro ut tidlig. 

Lite uteliv om vinteren

Nå er trenden en helt annen. De yngste drar ut veldig sent og i tillegg er de ikke så ivrige til å gå ut i januar/februar. Dette medfører igjen at det blir som en spøkelsesby oppe i sentrum, men lite folk også på denne populære brygga. 

LES OGSÅ: Fastlandsforbindelsen splitter Tønsberg – flest vil la kommunevalget avgjøre

Du skriver at næringslivet også må bidra. Jeg tror ingen har gjort så mye noen gang, og tatt så mange grep som næringslivet nå gjør for å få kunder, med stor hjelp fra foreningen Tønsberg Sentrum. Uansett er folketallet lavt i vår region, og næringen konkurrerer om å få die som er til sin butikk/restaurant.

Vi må ha parkering i sentrum

Det er litt synd når man må bruke tid på diverse tiltak, istedenfor å konsentrere seg om den varen/maten man skal selge. I større befolkede byer har de således ikke så stort behov for utenomtiltak. Noe gjør de, men behovet er ikke det samme. Derfor er det viktig at man tilrettelegger veisystemet og parkering i sentrum slik at man ikke mister enda flere kunder til nabobyer og andre steder. 

Så, Ørnulf, de tiltak du nevner som rekeaften osv., er ingenting i forhold til de tiltak, som i dag gjøres. Du skriver også om priser. Start butikk og forstå før du kritiserer, for nå er du inne på et fagfelt jeg tror du vet lite om. Men det er klart at det fortsatt er lov å være internkreativ. 
 

Tomt også på lørdag

Jeg vil også nevne et tomt Tønsberg torv en lørdags handledag i februar. Her har kundene, som ellers ville gått rundt i gatene, gått inn på Farmandstredet, også på grunn av parkeringshuset. Men ikke misforstå meg, jeg tror det er viktig for byen å ha et stort kjøpesenter, bare det også tilrettelegges for sentrumsbutikkene. 
 

Du kunne bare tatt en telefon til meg, så kunne jeg forklart deg litt om situasjonen. Så hadde du sluppet og skrive så mye feil. Les eller mitt siste innlegg! Ring meg for å møtes i min restaurant og jeg spander middagen. Ta med fruen!
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags