Tønsbergs Blad tror visst at folk ikke har etternavn lenger

ERGRER SEG: Misforstå meg rett – det handler om de god hverdagshistoriene som vi alle liker å lese. Men som leser er jeg ikke nødvendigvis på fornavn med hele byen, skriver Johan Christian Haugan.

ERGRER SEG: Misforstå meg rett – det handler om de god hverdagshistoriene som vi alle liker å lese. Men som leser er jeg ikke nødvendigvis på fornavn med hele byen, skriver Johan Christian Haugan. Foto:

Av

Dette er en liten refleksjon omkring tittelbruk i avisen- og spesielt nettutgaven av TB.

DEL

Leserbrev Jeg forstår at en digital plattform og tabloidisert krever en spesiell layout, og at det handler om tilgjengelig plass, ombrekking og fonter. Men tillat et lite hjertesukk.

Jeg er ikke på hils med Lena (19) – som har åpnet ny kafé, eller Harald (32) som har tjent sin første milliard. Heller ikke Knut (72) som kjørte av veien på Jarlsberglinna, eller Anette (17) som gjør det stort som blogger. Kåre (45) i Høyjord har fått kålåkeren sin ødelagt av ei haglbyge og Borghild (91) synes hjemmetjenesten bruker for lite tid hos henne. Så følger Oskar (51) som satte seg fast i heisen og ikke fikk hjelp, og Ronny (24) som ligger i gjestehavna i Tønsberg med den nye cabincruiseren sin, tett fulgt av Irene (62) som fant et hår i suppa på Esmeralda og Trude (44) som synes det er synd at Tønsberg torv ikke har oftere bondens marked. Deretter fant man ut at i Slagen bor Gunnar (62) som har tatt skjeen i egen hånd og ryddet fellesområdet i borettslaget for brunsnegler.

Misforstå meg rett – det handler om de god hverdagshistoriene som vi alle liker å lese. Men som leser er jeg ikke nødvendigvis på fornavn med hele byen (kommunen) …

ER det ikke mulig å bruke hele navnet på personene og deres historie i TITTELEN på sakene. Jeg synes det er en fornærmelse mot oss alle – og spesielt de som står fram i avisen. Vi liker å være hele mennesker – med fullt navn og med det vi er.

La gå at etternavnet kommer lenger ned i artikkelen eller oppslaget, og jeg forstår det er om å gjøre å holde på leseren lenge. Det skal skapes nysgjerrighet for hvem Lena (19) egentlig er og få oss til å klikke på saken. Det har med marked og antall lesere osv. å gjøre. Pengene skal inn og det er nødvendig for å skape en god avis. Det forstår jeg.

Verden endrer seg. Som journalist i en hovedstadsavis i siste halvdel av forrige århundre fikk jeg kjeft av korrekturen dersom jeg ikke presenterte intervjuobjekter og saker med fullt navn i sakens tittel.

Men kjære vene redaktør – gjør noe med dette! Det er til å «Klikke» av … Please!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags