Er vi på fornavn med Asbjørn?

Steinar Gullvåg reagerer på at Tønsbergs Blad bruker fornavnet til Asbjørn Abrahamsen (bildet) og mange andre avisen intervjuer. – Saken er den, at jeg aldeles ikke er på fornavn med Asbjørn, skriver Gullvåg.

Steinar Gullvåg reagerer på at Tønsbergs Blad bruker fornavnet til Asbjørn Abrahamsen (bildet) og mange andre avisen intervjuer. – Saken er den, at jeg aldeles ikke er på fornavn med Asbjørn, skriver Gullvåg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjære Sigmund! Hva er det som har skjedd i TB?

DEL

MeningerJeg takker for personlig nyttårshilsen og noterer meg at Tønsbergs Blad fortsatt ønsker tips, debattinnlegg og engasjement. Og at du gleder deg til å høre fra meg.

Nåvel. Jeg har tidvis benyttet meg av denne muligheten – også til å rette en kritisk pekefinger mot redigeringen av bladet. Jeg har liggende et utklipp fra noen år tilbake som ikke nettopp tyder på at mine ytringer i så henseende har vakt udelt glede i redaksjonslokalene. Men når jeg denne gangen tar pennen fatt, er det i aller beste mening – og med håp om forbedringer.

Saken er den, at jeg aldeles ikke er på fornavn med Asbjørn! Tvert imot, hadde jeg nær sagt. I min tid som journalist ville jeg i møte med Asbjørn trolig brukt tiltaleformen De, simpelt hen for å holde ham på armlengdes avstand. Jeg gjentar altså at jeg ikke har noe ønske om å være dus med Asbjørn. Jeg vil ikke være der og jeg reagerer på at Tønsbergs Blad forsøker å bringe ham inn i min intimsfære. Jeg gir pokker i om Asbjørn boltrer seg med hurtiggående kjøretøy til lands og til vanns i Florida. Men med respekt for andre lesere av Tønsbergs Blad som kanskje ønsker å bli underrettet om lokale milliardærers liv og levned her og i andre land, ser jeg klart at Asbjørn Abrahamsen er godt stoff. Derfor blar jeg forbi, men det er tittelbruken (overskriftene) jeg vil til livs!

Egentlig er det ikke så ille i papirversjonen. Det er verst i nettavisen. I en og samme utgave i romjula kunne jeg lese om Arne som har fått livet i gave, Fredrik som krasjet i en stubbe, Anne Lise som skulle hente sukker, Marina som er bekymret, Eva og Svein, som ser se nødt til å stenge butikken og Terje og Johnny som kan ta gjester tilbake. Med unntak av Marina, som jeg faktisk er på fornavn med, kjenner jeg ingen av de andre omtalte.  Og det pirrer ikke min nysgjerrighet om den underliggende historien er navngitt i overskriften.

Steinar Gullvåg

Steinar Gullvåg Foto:

Tilbake i steinalderen var avisoverskriftens hensikt å beskrive artikkelens innhold på kortest mulig måte. I min tid ville vi altså ha skrevet: Fikk livet i gave. Krasjet i stubbe. Bekymret over skolevei. Nødt til å stenge butikken. Jeg skjønner selvfølgelig at dette er helt avlegs og at dagens journalister godt kan utstyre en reportasje med en personliggjørende overskrift så lang som en skolestil. Jeg ser imidlertid, ikke uten tilfredshet, at andre og større nettaviser fortsatt dyrker den edle tittelkunst fra hine hårde dager.

Hva er det som har skjedd i TB?  Har redaktøren, altså Sigmund, fått det for seg at vi som lesere av Tønsbergs Blad skal omfavne hverandre, være venner og vel forlikte og altså på fornavn med hverandre som gode «buddies»?

Egentlig gikk jeg inn i det nye året med forsett om å bla forbi alle intimiserende overskrifter. I praksis vil det si farvel til nettavisen – altså farvel til Tommy som havnet i trøbbel, Per Arne som vil slippe nynorsk, Morten, Thomas og Anders som lokker firma til Tønsberg, Renate som følte seg overvektig og Olav og Steinar som sier nei til bru. Og da blir det ikke stort igjen.  Ikke at det er noe stort savn.

Dessuten er det fortsatt mulig å lese papiravisen – på nett.

LES OGSÅ:  Fredrik skadet bilen på Tivolitomta da han kjørte i en stubbe. Mener kommunen er ansvarlig

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags