Hvor reiser Færderfolket?

Audun Nordbotten

Audun Nordbotten Foto:

Av

I trafikkundersøkelsen for Tønsberg regionen fra 2016, som ble beskrevet i Tønsbergs Blad 30. august i år, er det en hel del opplysninger som er feil.

DEL

LeserbrevI mine studier i statistikk ved Norges handelshøyskole hadde jeg en meget god lærer i dette faget. Vi lærte hvordan vi skulle arbeide for å få korrekte statistikker og hvordan vi kunne manipulere statistikken slik at vi fikk fram ukorrekte tall om vi ønsket å manipulere statistikken for å få fram tall som viste noe annet.

Statistikken som ble laget etter trafikkundersøkelsen ble feil fordi undersøkelseskorpset først begynte å undersøke biler fra kl. 9.00 til 10.00, det vil si etter at alle pendlerne var reist gjennom byen. Det vil si nesten bare korte reiser.

Senere på dagen ble det undersøkt fra kl. 15.00 til 16.00. Det vil si at tallene ble registrert før pendlerne kom tilbake. Dette innebærer at pendlerne og deres kjøremønster mangler og grunndataene for undersøkelsen er derfor helt feil.

Det er helt sikkert toppolitikerne som har bestemt hvordan trafikktellingen skal foregå for å få tall de ønsket og ikke reelle tall.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags