Gjør en bilfører glad eller overrasket en gang om dagen!

TRAFIKKULTUR: Vis mer hensyn overfor medtrafikanter, oppfordrer Einar Kristoffersen.

TRAFIKKULTUR: Vis mer hensyn overfor medtrafikanter, oppfordrer Einar Kristoffersen. Foto:

Av

Som tidligere politimann, nå pensjonist med lettere arbeid som minibussjåfør, har jeg sett den utviklingen som har skjedd i trafikksituasjonen i landet vårt, noe som skremmer meg!

DEL

LeserbrevHastighetsoverskridelser uhell og ulykker er dagligdagse forhold. Stress, tidsklemmer, sinne, frustrasjon osv. kan vel kanskje tillegges oss alle i trafikken.

Jeg satt og og tenkte over dette selv på en stressende dag hvor det var umulig å holde ruten. Jeg ble stresset, ergerlig på medtrafikanter som sjelden eller aldri gjorde noe for å bidra til en lettere og tryggere trafikkavvikling for meg som kjørte barn til og fra skole. Mange vil så fort som mulig frem - uten tanke for andre - uansett.

Selv har jeg gitt et nyttårsløfte for meg selv, og jeg håper dere alle ønsker å bidra med det samme ønsket:

Gjør en gest overfor en medtrafikant minst én gang pr. dag i det kommende året! (Begynn gjerne idag.)

Dette kan gjøres på mange måter - vise hensyn, være varsom/aktsom, vise omtanke for de uerfarne, være litt gentlemann/-kvinne, ta det litt mer med ro, - det er ikke mye å tjene på å ligge 10 km over fartsgrensen.

Hvis alle billister/vegfarende hadde tatt denne utfordringen, så kanskje du selv en dag blir både glad og overrasket over at noen tok hensyn til nettopp deg!

Del gjerne dette med så mange som mulig!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags