Jeg ser så mye råkjøring og kjøring på rødt lys at jeg må stusse

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg har i lang tid sett bilister som kjører i relativ stor hastighet på både gult og rødt lys, både på Nøtterøy og Tønsberg.

Kona fra Teie og jeg (opprinnelig fra Telemark) flyttet fra Oslo da jeg ble pensjonist. Jeg er utdannet adjunkt som senere resulterte i et administrativt medansvar for en stor grunnskole i Oslo. Til slutt havet jeg som sportsjournalist i Aftenposten. Å flytte fra «stresshovedstaden» og å bosette seg på Føynland for to år siden, attpå til med sjøutsikt, var den rene mentalhygienen.

Nesten daglig er vi enten på Teie eller i Tønsberg hovedsakelig på grunn av mine forskjellige engasjement. Det betyr at jeg daglig ser bilføreres adferd i trafikkbildet. Etter å ha stusset over så mye kjøring på «oransje» og rødt lys, begynte jeg å stusse. Stussingen utviklet seg og en dag observerte jeg trafikken nedover Kirkeveien ved Shell-stasjonen på Teiehøyden. Bilister på vei i retning Kanalen, kjørte gang etter gang, både på gult og rødt lys, mange i stor fart for å komme seg over krysset. Det samme skjedde i krysset Kirkeveien/Smidsrødveien hvor til og med store lastebiler «dundret» over på rødt lys. Jeg observerte det samme flere ganger i Mamutkrysset. Dette går ikke an og noen i media oppfordres til å gjøre noe.

TB har brukt spalteplass på manglende bruk av blinklys og bilister som stjeler plasser til mennesker med bevegelseshemming (HC-parkering), men kjøring på rødt lys har jeg ikke lest om, heller ikke i Øyene. Bak rattene sitter hovedsakelig menn i alderen 30 til 50 år.

En lørdag ble en dame påkjørt i et kryss av en bilist som hevder han kjørte på grønt lys. Damens bil ble så skadet at verkstedet mener det er snakk om å vrake den pga. skadeomfanget. Hun kjørte 100 prosent sikkert, ut ifra kjennskap, ut i krysset på grønt lys. Men i og med at begge hevder å ha kjørt på grønt lys, står det «uavgjort» ovenfor politi og mulig forsikring. Men det jeg er sikker på ut i fra avstanden til lysmastene, er at en av partene kjørte på rødt lys. Dermed smalt det!

Det bygges fortsatt like fort og mye i Tønsberg og i nærliggende områder, som sopp vokser i et fuktig miljø om høsten. Tidvis er det lengre køer inn til byen som jeg opplevet flere steder i Oslo. Og det kommer mange flere biler når det er ferdigutbygget på Husøy, Kaldnes og andre planlagte områder.

Hvordan skal den historisk flotte Tønsberg og nytelsens Nøtterøy, makte flere og flere biler? Jeg vet at politiet har begrensede ressurser, men håper Sør-Øst Politidistrikt ved stadige kontroller «truer» en del bilister til trafikklydighet så mange med meg, slipper å stadig se kjøring på rødt lys, mobilbruk uten handfri og stor overtredelse av oppsatt lovlig fart.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags