Du kunne blitt drapsmann i dag

Av

Du passerte Jarlsberg travbane mandag ettermiddag, i retning Vear, i sin svarte SUV.

DEL

LeserbrevKanskje hadde du dårlig tid, skulle rekke middagen, hva vet jeg. Eller kanskje du bare liker å kjøre fort. Bilene foran deg kjørte i alle fall altfor sakte, mente du. Du var i din fulle rett, ikke sant, til å kjøre forbi, i full fart, komme først. Uten å bry deg om bilen som kom mot deg, i den andre kjøreretningent. Bilen som tutet, bråbremset mens den kjørte raskt inn mot kanten av veien, - du rakk akkurat så vidt det var å smette inn først i rekka, slik du ville. Og fortsatte med din høye fart, retning Vear.

Hva tenkte du på, der du raste videre? Var du fornøyd, da? Tenkte du et øyeblikk på dem som satt i den andre bilen, den du såvidt unngikk å kræsje i? Tenkte du et øyeblikk på hva som ville skjedd, hvis den ikke hadde klart å bremse og kjøre inn til siden, i tide? I tide for at du skulle få rase forbi. Til middagen din, eller treningen din, eller hva det nå var som var så viktig å rekke. JA VAR DET VIRKELIG SÅ VIKTIG?

Hva kunne vel være så presserende for deg, at det var viktigere enn et annet menneskes liv? Eller to liv var det faktisk. For både jeg og min datter satt i den bilen. I sjokk, der vi forsiktig kjørte videre, gjennomrystet over at noen kan få seg til å kjøre slik. Hva hvis vi hadde dødd, der og da? spurte vi oss selv. Vi kunne vært døde.

Spør DU deg om det samme? DU kunne blitt drapsmann i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags