500 lovbrytere i Gauterødveien hver dag

FORTVILER: Dag Bruknapp og Jan Erik Glad mener det trengs trafikktiltak for å forhindre ulykker i Gauterødveien.

FORTVILER: Dag Bruknapp og Jan Erik Glad mener det trengs trafikktiltak for å forhindre ulykker i Gauterødveien. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Neglisjering av trafikk-skilting i Gauterødveien har ført til flere nesten-ulykker.

DEL

MeningerTross skilt om gjennomkjøring forbudt for strekningen fra Kiwi Gauterød til Olsrød Park og omvendt, blir disse i svært stor grad ignorert. Trafikken gjennom Gauterødveien er størst i morgenrushet siden mange kjører Kiwi Gauterød – Olsrød Park for å unngå køen som oppstår på Åsgårdstrandsveien før Olsrødkrysset. Gjennomkjøringen pågår imidlertid hele dagen i begge retninger. Telling av den ulovlige kjøringen er iverksatt av beboere på denne strekningen.

Skiltingen som tydelig viser fartsgrense på 30 km blir heller ikke respektert av mange. Den hyppige gjennomgangstrafikken på strekningen, i tillegg til for høy hastighet og uoppmerksomhet på grunn av mobilbruk, har vist seg å utgjøre en stor fare for syklister og gående. Dette er også en skolevei. I tillegg benyttes den av barnehagegrupper til og fra en lekeplass.

Så lenge bilister, i stor grad, viser en slik arrogant holdning overfor skiltingen om gjennomkjøring forbudt, ser vi ingen andre alternativ enn en fysisk avsperring av denne strekningen, for eksempel en buss-sluse. Både Tønsberg kommune og Politiet er oppmerksom på problemet, og erkjenner alvoret i det. Nå håper vi at lokalpolitikerne våre vil ta et initiativ. Tiltak må snarest mulig iverksettes for å forhindre at ulykker inntreffer fordi bilister vil komme litt fortere fram.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags