Jentoft – Jeg er ikke ute etter å være brubygger

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg vil rette folks oppmerksomhet mot hva som er i ferd med å skje på premissene til en mikroskopisk andel av befolkningen.

DEL

LeserbrevRedaksjonell anmerkning: Christine Marie Jentoft, som Loke Aashamar i denne teksten omtaler som «han», fikk 6. august 2016 innvilget sin søknad om å bli kvinne. Regjeringen besluttet samme år å åpne for at mennesker skal kunne endre juridisk kjønn basert på egen definisjon av egen identitet.

Semb Aasmundsen bør få svare for seg selv. Den 22. august kommer transpersonen Christine Jentoft med tilsvar til mitt innlegg Transaktivister – premissleverandører for offerrollen? Han bør vel la Jakob Semb Aasmundsen selv svare for hvem han er mest enig med. Verken jeg eller Jentoft kan vite hva Aasmundsen mener om min påstand «du har mer til felles med de du angriper enn transaktivistene du er nyttig idiot for.»

For øvrig er jeg ikke på noen måte ute etter å bygge bruer. Jeg vil rette folks oppmerksomhet mot hva som er i ferd med å skje på premissene til en mikroskopisk andel av befolkningen.

Dreier seg ikke bare om potensielle overgripere

Han (Jentoft) påpeker at transpersoner som oftest ikke går inn i en garderobe før de passerer som det kjønnet de opplever seg som. Med det går jeg ut fra han mener de som har endret kjønnsuttrykk kirurgisk. Det er ingen som har sagt at disse ikke skal få benytte garderobene til det kjønnet de fysisk ser ut som. Det er personer som han selv som pent får avfinne seg med, som i hans tilfelle «kvinne» med penis, å benytte herregarderoben.

Han har så vidt jeg vet helt rett i at ingen så langt har endret juridisk kjønn for å forgripe seg. Det betyr ikke at det ikke er en reell mulighet. I Canada har David på 24 endret juridisk kjønn for noe så banalt som å få rimeligere bilforsikring (kilde New York Post).

I England har vi kontroversene rundt Lily Madigan. Lily Madigan er riktignok ikke en helt vanlig heterofil mann som David, men like fullt en mann. En mann som har klart kunststykket å bli «womans officer» for Labour. I Canada har transaktivistene fått igjennom «Bill C-16» i senatet. En lov som åpner mulighet for å straffeforfølge personer som bevisst eller ubevisst «feilkjønner» transpersoner.

Diagnosebegrepet

Han (Jentoft) påpeker ganske riktig at transsexualitet er tatt ut av kapittel 7 psykiske lidelser i diagnosemanualen ICD 11. Det er derimot ikke riktig at begrepet i sin helhet er fjernet fra ICD 11. Transsexualitet er flyttet til ICD kapittel 5, forhold relatert til seksuell sunnhet. For øvrig er ikke diagnose i seg selv nødvendigvis et sykdomsstempel. Graviditet er også en diagnose, men vi betrakter ikke en gravid kvinne som syk.

Barn i tvil om sitt kjønn

Han (Jentoft) forsøker å latterliggjøre det alvorligste i hele saken, nemlig det faktum at barn groomes inn i regnbuefamilien. I Norge har vi portalen ung.no hvor helsepersonell sitter og svarer på spørsmål fra norske barn.

Barn som er i tvil om sitt kjønn blir her vist videre til Foreningen Fri og deres ungdomsorganisasjon Skeiv ungdom. Foreningen Fri har igjennom sitt Rosa kompetanseprogram fått innpass i både barnehager og skoler. Ifølge Foreningen Fri og Rosa Kompetanse skal barnet bekreftes i alle situasjoner. Det betyr at dersom din Laila vil tiltales som Lars så skal det gjøres i alle situasjoner. Både navnet og hankjønnspronomen skal benyttes. Barnet blir lært opp til å si fra til regnbuefamilien dersom dette ikke overholdes og vil da få konsekvenser

Løft blikket

Han forsøker også å så tvil om eksistensen til «Skandinavisk foreldrenettverk for personer med raskt oppkommen kjønnsdysfori». Det er svært sjeldent noen får skrive anonyme kronikker i Aftenposten. Aftenposten kjenner deres identitet, men av frykt for represalier får kronikker og innlegg fra nettverket være anonyme.

Har ikke Jentoft fått med seg eksistensen til det skandinaviske foreldrenettverket anbefaler jeg han å løfte blikket fra sitt eget navlebeskuende, krenka og selvmedlidende transunivers.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags