Jeg orker ikke selvutnevnte helseeksperter fordi de tilfeldigvis har sponsorer og mange følgere

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

 Kan vi alle bare være enige om å oppsøke kvalifisert hjelp for helseproblematikk?

DEL

KommentarHvordan gikk slankekuren i januar? Er du bestevenn med PT fortsatt? Har du begynt å spise fast føde ennå, eller er du fortsatt på juice-diett? Funka det å bare spise oransje mat på søndager? Jeg vet ikke med deg, men uansett hvor mye noen prøver å fortelle meg at grønnkålchips og spinatpannekaker er «Faktisk bedre enn vanlig» vil jeg bare si: De ljuger!

At jeg har et horn i siden til de aller fleste influensere er vel ikke noe nytt. Nå vi må skille mellom influensere, og influensere. At en helsesøster går på snap, og bygger noen bruer mellom generasjoner er jeg sjukt fan av! At dyrleger går på insta og deler noen sannheter om dyrehold som gjør folk mer oppmerksomme gjør meg glad.

Til og med i min mest forhatte gruppe influensere, er det noen godbiter av fagfolk som egentlig bare prøver å spre kunnskap, og avlive «vedtatte sannheter» hos resten av influenserne. Men vi må snakke om en gruppe influensere som kan være, og jeg er helt overbevist om at i mange tilfeller er de nettopp helsefarlige. Jeg synes det er helt fair å dele treningshverdagen sin på sosiale medier. Jeg bruker til og med å scrolle Insta som hjelp for å overvinne dørstokkmila når jeg har skikkelig lite lyst til å dra på trening. Det er ikke der problemet mitt ligger!

Problemet mitt ligger hos influensere som opptrer som leger og spesialister. Jeg orker ikke selvutnevnte helseeksperter fordi de tilfeldigvis har sponsorer og mange følgere. Jeg får bare helt mark av instaprofiler som tror et stort følgertall er det som trengs for å gi ernæringsmessig oppfølging av mennesker som helt tydelig bør oppsøke kvalifisert hjelp. Jeg er ikke spesielt fan av relativt uerfarne fitnessatleter som har stilt en gang, og tror de er grunnlaget de trenger for å coache folk med sammensatt helseproblematikk over Instagram til å komme i bedre form.

Bare å tenke på alt som spres av kostholdsråd og militante regimer rundt mat gjør meg helt dårlig. Det er ikke sånn man bør leve. Ingen lever sånn, kanskje på sosiale medier, men kun der.  Kan vi alle bare være enige om å oppsøke kvalifisert hjelp for helseproblematikk? Kan vi være enige om at å trene noen og gi oppfølging krever mer enn 3 måneder på kurs, og 10K følgere på Instagram.

Kan vi værsåsnill å droppe militante kostholdsråd, og slutte å høre på folk som mener at om du får kreft, er det fordi du ikke har brukt deres PH-dråper? Nice!

Og du, bonustips fra oss som bor på gymmet hele året. Til og med vi hater å trene i januar, det er for mye greier der. Ikke gi opp, det er mye koseligere å starte i mars uansett.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags