Trist, Færder Høyre. Heia Westgaard-Halle!

Reidar Gotteberg (66) er representant for Miljøpartiet De Grønne.

Reidar Gotteberg (66) er representant for Miljøpartiet De Grønne. Foto:

Av

I oppstarten av den pågående nominasjonsprosessen for neste års stortingsvalg har Færder Høyre utrolig nok avslørt sitt miljøpolitiske ståsted ved å foreslå å vrake Høyres kanskje mest profilerte miljøpolitiker, Lene Westgaard-Halle, fra sin plass på tinget.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I 2017 seilte Larvikpolitiker Westgaard-Halle inn på tinget med følgende ambisjoner:

«Målet mitt er å representere et moderne, fremtidsrettet og inkluderende Høyre.»

«Jeg vil også gjøre Norge grønnere, gjennom å gjøre det mer lønnsomt å skape verdier på en klimavennlig måte.»

I forbindelse med karbonfangstprosjektet i Brevik uttalte hun nylig følgende:

Vi må lokalt øke bevisstheten om hva vi gjør i hele Vestfold, gjennom å lage egne klimabudsjetter lokalt, i tillegg til de nasjonale utslippsbudsjettene (Østlandsposten, sept. 2020).

Westgaard-Halle, som før forrige valg arbeidet for miljøbevegelsen Zero, har som medlem av energi -og miljøkomiteen utmerket seg som svært engasjert og profilert både lokalt i Vestfold og også sentralt.

Sitatene over og hennes profil og engasjement har imidlertid tydeligvis falt tungt for brystet for politikerne i Færder Høyre. Leder Torbjørn Fevang uttaler til TB at hennes miljøpolitiske profil som for kontroversiell som en viktig årsak til vrakingen. Styrelederen topper det hele med følgende ganske utrolige uttalelse:

«Vi er for miljø vi også, men med måte, for å si det slik».

Det kan ikke sies tydeligere, og uttalelsen er et grelt eksempel på vårt lokale Høyre sitt fullstendig manglende miljøengasjement. Uttalelsen håner Westgaards-Halles tankesett om et moderne, fremtidsrettet og inkluderende Høyre. Den håner også FN sine nylig oppdaterte rapporter om klodens tilstand og våre politikeres forpliktelser i henhold til Parisavtalen, en avtale som også partiet Høyre stiller seg bak.

Som politiker for MDG Færder i kommunestyret og utvalget for kommunalteknikk har jeg erfart at disse holdningene til Høyre dessverre manifesteres i vår egen lokalpolitikk. Helt siden MDG entret den lokalpolitiske arenaen for fem år siden, har våre miljøpolitiske tanker og forslag ofte blitt møtt med både ignoranse, latter og skuldertrekk.

Vrakingen av Lene Westgaard-Halle er svært overraskende og dessverre bare nok en bekreftelse på at sterke krefter i Færder Høyre bare later som de er opptatt av miljøpolitikk, men som i praksis gir totalt blaffen!

Heia Westgaard-Halle!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken