Uansvarlig spredning av virus

RISIKABELT: Ved å unnta varetransport fra utlandet fra innreiseforbudet har myndighetene slått hull på forsvarsmuren mot koronasmitte, mener Ulf H. Dahl.

RISIKABELT: Ved å unnta varetransport fra utlandet fra innreiseforbudet har myndighetene slått hull på forsvarsmuren mot koronasmitte, mener Ulf H. Dahl. Foto:

Av

Bekymringsmelding vedrørende spredning av koronaviruset:

DEL

LeserbrevFra 12. mars og med tilbakevirkende kraft til 27. februar, skulle alle som kommer fra land utenfor Norden settes i hjemmekarantene i 14 dager. Dette gjaldt alle uten unntak.

13. mars kom Helsedirektoratet med en endret instruks i forbindelse med krisen vi nå opplever. Her skriver de: "Fører av vare- og passasjertransport unntas fra vedtaket. Dette omfatter også personell som er nødvendig for å gjennomføre transporten."

LES OGSÅ: Sykehusansatt er smittet av koronaviruset

Her har de altså slått hull på forsvarsmuren de har satt opp for å hindre spredning, ved å tillate sjåfører som kommer fra utlandet å gå rett på jobb uten karantene hvis de føler seg friske.

Det finnes allerede busselskaper som kaller inn sjåfører som burde være i karantene.
Det å føle seg frisk er noe hvert menneske tolker ulikt, og risikoen er derfor stor for at noen tolker feil.

LES OGSÅ: – Nå tilbyr vi at en og en familie kan komme til kirken og få døpt barnet sitt

Dessuten har de ikke tatt hensyn til inkubasjonstiden som gjør at folk føler seg friske selv om de er smittet, noe som gjør at bussjåførene som slipper karantene kan smitte mange kolleger med familie, samt mange passasjerer, før sykdommen viser seg, med de konsekvenser dette medfører i den fortsatte spredningen av viruset.

LES OGSÅ: Krisepakken: Endringer i sykepenger og omsorgslønn

I Norge og flere andre land stenger de nå grensene for å hindre spredning, samtidig som norske myndigheter åpner et stort hull i forsvarsmuren. Myndighetene fraråder også reiser og nærkontakt med andre mennesker, det er derfor et stort paradoks at de bruker så mye økonomiske ressurser på å hindre spredning når de kanskje likevel slipper viruset inn bakdøra.

På godt norsk kalles det «Å møte seg sjøl i døra!» Dette bør stoppes umiddelbart før det går for langt.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags