Styrk ungdomstilbudet Huset på hjørnet  

UNGDOMSHUS: Fellesverket Huset på hjørnet ligger i Tollbodgata 14c med kort vei til busstasjonen, togstasjonen, biblioteket og andre fasiliteter i sentrum, slik politikerne ønsker. Her ligger gode muligheter til å bygge videre på noe som allerede gir ungdommene i byen vår stor verdi, skriver Anne-Marie Fuglevik Sagen, Thomas Berntsen og Susann Angell . Bildet viser Dilan Rasol og Nemeh Suleiman fra Røde Kors Ungdom og prosjektleder på Fellesverket, Helena Bisgaard, da de pyntet til  halloweenfest tidligere.

UNGDOMSHUS: Fellesverket Huset på hjørnet ligger i Tollbodgata 14c med kort vei til busstasjonen, togstasjonen, biblioteket og andre fasiliteter i sentrum, slik politikerne ønsker. Her ligger gode muligheter til å bygge videre på noe som allerede gir ungdommene i byen vår stor verdi, skriver Anne-Marie Fuglevik Sagen, Thomas Berntsen og Susann Angell . Bildet viser Dilan Rasol og Nemeh Suleiman fra Røde Kors Ungdom og prosjektleder på Fellesverket, Helena Bisgaard, da de pyntet til halloweenfest tidligere. Foto:

Av

Fellesverket Huset på hjørnet er et allerede populært ungdomshus i sentrum. Det ble startet opp av Røde Kors i 2016, og har utviklet seg til et verdifullt ungdomstilbud i sentrum.

DEL

MeningerI lørdagens utgave i Tønsbergs blad kunne vi lese at Tønsberg kommune velger å prioritere å starte et nytt ungdomshus i sentrum, og man får i artikkelen inntrykk av at det ikke eksisterer et slikt tilbud i sentrum i dag. Det stemmer ikke. Tønsberg har allerede et godt besøkt ungdomshus med flere populære tilbud. Her får ungdom gratis varm mat, leksehjelp, delta på spennende arrangementer, spille og chille, uten stress og press.

Et trygt gratis tilbud drevet i samarbeid med ungdom

Fellesverket Huset på Hjørnet er et gratis tilbud som drives i samarbeid med ungdommen. Hit kommer opp til 60 besøkende ungdommer hver dag, fire ganger i uken. Og hit kommer 40 frivillige som gir av sin tid og sitt engasjement for ungdommen vår. Her kan ungdom utfolde seg, utvikle seg og møte trygge voksne som bryr seg oppriktig om hvordan de har det.

Fellesverket trenger kommunens støtte

At Tønsberg kommune har sett at ungdommen trenger økt prioritering, og at det nå satses på et utvidet ungdomstilbud i byen, synes vi er flott. Men vi stiller spørsmålstegn ved at Tønsberg kommune nå går motsatt vei av mange andre kommuner med tanke på samarbeid med frivillig sektor, spesielt der man har fått til et svært godt tilbud. Vi synes det bekymringsverdig hvis kommunen ikke velger å støtte oppunder det flotte ungdomshuset byen allerede har.

Samarbeid og samskaping er veien å gå

Vi mener at politikken ikke må slå beina under et allerede verdifullt ungdomstilbud, men heller styrke det, og velge samarbeid og samskaping. Tønsberg kommune har i sin plan for folkehelse nedfelt at de skal jobbe for å styrke frivilligheten. Det er frivilligheten som sitter på ildsjelene, som drives uavhengig og som er smidig nok til å raskt tilpasse seg nye behov.

Strategisk plassering som møter dagens behov

Lokaliteten til Fellesverket Huset på hjørnet er god. Den ligger i Tollbodgata 14c med kort vei til busstasjonen, togstasjonen, biblioteket og andre fasiliteter i sentrum, slik politikerne ønsker. Her ligger gode muligheter til å bygge videre på noe som allerede gir ungdommene i byen vår stor verdi.

Inviterer til dialog

Oppvekstutvalget i Vestfold Røde Kors har på bakgrunn av nevnte faktorer invitert politikerne, ansatte og ungdomsrådet i Tønsberg kommune til samarbeid, samskaping og dialog. Står vi sammen, kan vi få til så mye mer enn om vi jobber hver for oss.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags