Ungdomshus i Tønsberg: Se til Drammen!

GLADE: Ungdområdet i Tønsberg var glade for at det blir penger til ungdomshus i sentrum. Nå er debatten om innholdet igang.

GLADE: Ungdområdet i Tønsberg var glade for at det blir penger til ungdomshus i sentrum. Nå er debatten om innholdet igang. Foto:

Av

Se hva de har fått til i Drammen på huset de kaller Fellesverksted. Der har de kommet i gang med masse ulike aktiviteter

DEL

LeserbrevNoe som gir arbeidstrening og som gir mening er viktig, synes jeg. Ønsker for ungdommen at de får et hus fylt med alle slags aktiviteter, der du møter voksne/unge som gamle som vil noe for ungdom og sammen med ungdom. Gir dem en møteplass til å henge litt, men det holder ikke i lengden.

LES OGSÅ: Hurra for ungdomshus i sentrum!

Lag en kul kafé, eller noe der man kan fikse ting og selge, møtested der man kan organisere fritidsaktiviteter, ute om sommeren, alpint o.l. om vinteren. Bygg opp en ressursbank og ha utstyr til utlån osv. Fiks opp barnesykler og selg brukt, noe som gir inntekter og som kan gi ungdom referanse til sommerjobber o.l. Hjelp til søknadsskriving og innhenting av jobber osv.

LES OGSÅ: Gladnyhet for ungdom

La det også være rom for de ungdommene som kanskje trenger det mest, og legg heller til rette for at det kan være en møteplass for dem også i møte med ressurspersoner som tror på endring der ungdom er på litt feil kurs, og som ofte møter mye stigmatisering. Vi må ha tro på ungdommens ressurser, la dem få tro på egne ressurser og sett inn ressurser som verktøy som kreves for å lykkes med det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags