Nøtterøy-politikere i utakt med egne vedtak i utbyggingssaker

MENTALHYGIENE: Et hyggelig miljø har uvurderlig betydning.

MENTALHYGIENE: Et hyggelig miljø har uvurderlig betydning. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Meninger 

Varaordfører Bjørn Kåre Sevik (Frp) uttaler til Tønsbergs Blad 29. mars at «Hovedutvalget må forholde seg til forslagene grunneierne har sendt inn. Naboene må påvirke dem og komme med forslag til dem. Det er litt spesielt at naboer skal engasjere arkitekt og bestemme hvordan det skal bygges på annen manns eiendom.»

Dette uttaler altså hovedutvalgets leder om utbygging av Teie Torv og destruksjon av Nøtterøy haveby. Som om dette er en sak som bare vedrører naboer. Hvert enkelt hus som bryter med tidligere planer berører hver eneste borger som interesserer seg for bomiljø og hagebyplanen på Nøtterøy.

LES OGSÅ (+): Her er de nye skissene for Teie sentrum

Striden kunne vært unngått

Varaordføreren bør ta en titt på tidligere vedtak om hagebyen og forholde seg til det. Hadde hovedutvalget med ham i spissen gjort dette før, så hadde vi sluppet hele denne striden.

Det er meningsløst når utbyggere og grunneiere i Teie sentrumsområde påberoper seg høye eiendomspriser som må tas inn igjen ved bygging. Dette argumentet faller på sin egen urimelighet.

Hadde man lest og forholdt seg til vedtatt hagebyplan, så hadde man visst at eiendommene ikke lot seg utnytte i den grad som nå ønskes.

Kanskje er ikke eiendommene så verdifulle?

Eiendommene er altså etter korrekt arealplanutnyttelse kanskje faktisk mindre verdt. Men man har likevel tatt en forretningsmessig sjanse – noe som etter vanlig rettferdighetssans vel ikke skal legges øyas befolkning til last?

Man bryter alle tidligere vedtatte prinsipper både med hensyn til fortetning som arkitektur. Det er kommet så langt at om naboen ønsker å flytte i leilighet, frykter man at eiendommen blir kjøpt av en «eiendomsutvikler» hvis eneste mål er å tjene penger, og så at dette skjer med Hovedutvalgets velsignelse.

Så vet investorene hvilke muligheter de ikke har

Det må være klart for alle som har og erverver seg eiendom at der kan påligge klausuler for rivning, bygging, fradeling og fortetning (les: hagebyen) og at dette kan gjenspeiles i prisen. Så vet man hva man har å forholde seg til. Og investorer vet hvilke muligheter de ikke har.

LES OGSÅ:  – Teie-prosessen hadde ikke kommet dit den er i dag uten folkelig engasjement

Hyggelig bomiljø er mentalhygiene. Folk trives på Brygga og i gamle bymiljøer både her i landet og i utlandet. Det er disse strøkene vi oppsøker. Ikke Kristinakvarteret, ikke Nordeabygget i Nedre Langgate og ikke sentrumsbygget på Borgheim.

Få liker alle de nye kassene

De fleste kassene i glass og betong som nå popper opp, er det få som liker og der er i alle fall ikke innenfor hagebyplanen – som politikerne er valgt på.

LES OGSÅ: Både politikere og administrasjon på Nøtterøy sier nei takk til faglige råd

Navnene på arkitekten og de i hovedutvalget som står for godkjennelsene burde vært slått opp på husveggene. Til orientering.

Hyggelig bomiljø skaper trivsel og glade mennesker. 1 arkitekt og et par politikere kan ødelegge mer enn 10 psykiatere kan reparere. Dessverre står vi foran et stortingsvalg og ikke et kommunevalg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags