2 av 10 arbeidsgivere har problemer med å skaffe rett kompetanse. Hver 4. arbeidstaker er ikke klar for fremtiden

TRYGGE JOBBER: En utdanning innenfor bygg- og anlegg, helse eller skoleverket kan være en sikker vei til jobb, mener karriereveileder Cecilie Haraldsen.

TRYGGE JOBBER: En utdanning innenfor bygg- og anlegg, helse eller skoleverket kan være en sikker vei til jobb, mener karriereveileder Cecilie Haraldsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hvilke aktuelle jobb- og karrieremuligheter ligger der fremme for den som skal utdanne seg nå?

DEL

MeningerSom karriereveileder har man et stort ansvar. En omfattende kartlegging av personlighet og verdier, evner og interesser, motivasjonsfaktorer og styrker skal lede til treffende og realistiske studie- og yrkesvalg.

Det publiseres statistikker og rapporter – og mang en politiker og bedriftsleder har en mening om det fremtidige arbeidsmarkedet. Kan all informasjonen sammenfattes i klare trender? Hvilke aktuelle jobb- og karrieremuligheter ligger der fremme?

30 prosent vil byttes ut

Det handler om å ligge i forkant av utviklingen av samfunnet i dag.  I følge arbeidsmarkedsforsker Torbjörn Lundqvist vil 30 prosent av dagens jobber være erstattet av roboter og datamaskiner innen 5 til 10 år. Vi står foran – og er alt i det – en revolusjonerende teknologisk utvikling, som på kort tid vil endre manges jobbhverdag. Jobber forsvinner og nye jobber skapes. Global rekruttering vil bli mer vanlig. Kontinuerlig effektivisering, teknologiske endringer, økende behov for omstilling, og økt krav til kompetanse vil dominere i arbeidslivet. Kravet til stadig påfyll og etterutdannelse vil følge den pågående teknologiske utviklingen.

En master i telekommunikasjon, data-, ingeniør- og realfag vil nærmest være en garanti for en spennende og sikker jobb. Verden digitaliseres og behovet for kompetanse er stort.  Store datamengder skal behandles, kunstig intelligens presser seg fram, og eksempelvis HR-oppgaver kan effektiviseres. Robotisering og automatisering er i tiden og får stadig nye anvendelsesområder.

Helsesektoren trenger folk

NHO melder at 60 % av medlemsbedriftene har behov for fagarbeidere – og da særlig innen bygg og anlegg.

Helse- og omsorgssektoren sliter med kvalifisert arbeidskraft – i dag og mest sannsynlig i mange år fremover. Behovet for selgere, sjåfører og ingeniører er vanskeligst å dekke, uttaler Maalfrid Brath i ManpowerGroup.

Vi trenger alt fra fagarbeidere og lærlinger til ingeniører og økonomer, sier Statoil-leder Eldar Sætre.

Yarasjef Torgeir Kvidal trenger teknologer, ingeniører, agronomer, biologer, kjemikere, jurister og økonomer.

Ikke alle er klare for fremtiden

Vi snakker om det læringsintensive samfunnet.  I dag har 2 av 10 arbeidsgivere problemer med å skaffe rett kompetanse.  Hver 4. arbeidstaker er heller ikke klar for fremtiden. Utdannelsen blir nærmest som for en ferskvare å regne. Stadig videreutdannelse kan bli en realitet. For mange arbeidstakere vil det bli nødvendig å ta en helt ny utdannelse. Kompetanseheving og endringer i arbeidsoppgavene vil bli nødvendig for å kunne møte nye krav til effektivisering og bruk av stadig ny teknologi.

Som et fremtidsscenario, kan man tenke seg at genetiske rådgivere kan bistå foreldre med råd om fremtidige barn. Ny teknologi kan føre til økende behov for etikk-politi. DNA-tolk vil kunne tolke folks DNA-tester. Rom-guider kan være til hjelp for dem som har kjøpt billett til verdensrommet. Robotiseringen vil ganske sikkert tvinge fram et økende behov for robotteknikere. Økt bruk av sosiale medier kan skape behov for blogg-PR-rådgivere.

Vi vil mangle 18000 lærere

Endringene skjer likevel ikke «over natten». Pensjonering vil kreve nyrekruttering. Jobber med krav til sosial kompetanse og kreativitet vil bestå. Menneskelige faktorer er vanskelige å erstatte. Sykepleiere og fysioterapeuter, leger og tannleger, lærere i grunnskole og videregående løp; Jobber innen helse, omsorg og skole vil det med stor sannsynlighet «alltid» være behov for. Ifølge Statistisk sentralbyrå vil Norge mangle 18 000 lærere innen 2020!

Selv i den utsatte oljebransjen er det behov for ny rekruttering. Fortsatt hentes olje og gass opp fra grunnen – og nye felt bygges ut. Selskap som jobber med petroleum i dag, vil jobbe med fornybar energi i fremtiden.

Statsminister Erna Solbergs sier i sin nyttårstale at de grønne og klimavennlige næringer må vokse. Det må satses på privat sektor fremfor den offentlige. Og – «det er gründere, forskere og dyktige mennesker i dagens bedrifter som må skape ideene og mulighetene». 

Bruk magefølelsen

 «Verden trenger folk som tør å tenke annerledes, kommer med nye tanker og har kunnskap og energi til å sette ting ut i livet». «Man trenger folk med gründeraktig naivitet, standhaftighet og lidenskap», uttaler gründeren Daniel Döderlein i Auka.

I bransjer uten spesialkompetanse blir det stadig vanskeligere å få jobb. Oppfordringen bør være klar: Det er viktigere enn noen gang å ta en utdanning og bygge kompetanse – og sikte seg inn på et fremtidsrettet yrke. Mer enn noen gang kreves spesialisering innen et avgrenset fagområde. Gode datakunnskaper synes å være et nødvendig krav nærmest uansett spesialitet og fagfelt for øvrig. Samtidig er det grunnleggende viktig at man velger ut fra egne kvaliteter. Så er det da også fortsatt magefølelsen som bør få det siste ord i valget av studium og fremtidig yrke.

Søknadsfristen til videregående skole og høyere utdanning er 1. mars

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags