Gå til sidens hovedinnhold

Myndighetene bør skamme seg over behandlingen av Utøya-overlevende

Artikkelen er over 3 år gammel

De som overlevde terroren på Utøya får ikke den hjelpen de bør ha krav på! Har regjeringen gått helt av skaftet, når den straffer med nye regler og betingelser for de av dem som oppsøker Nav for økonomisk støtte?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mange av dem sliter med ettervirkninger og har fått en vanskeligere hverdag og har begrenset energi for å ta opp kampen mot en ufortjent tilnærming, som Nav og myndighetene legger opp til mot de stakkars menneskene, som fikk hverdagen snudd opp ned på noen timer på «Utøya».

De var bare politisk engasjerte

Ungdommene hadde ikke gjorde noe annet enn å komme sammen for å engasjere seg for fremtiden med Arbeiderpartiets demokratiske løsninger for et enda bedre samfunn og mindre forskjeller, og at alle som ville kunne komme med.

«Cesilie», har stått frem i disse dager med sin skjebne og vanskeligheter med forståelse for en økonomisk hjelp og tilrettelegging, som for eksempel arbeidsavklaringspenger, som etter de nye reglene fratar henne denne muligheten.

Stor skam at de ikke får den hjelpen de trenger

For noen av de overlevende som har fått psykiske plager og et handikapp og slite med, er det stor skam, at de ikke får den hjelpen de skal ha.

Jeg bare spør: Er det politisk motivert fra myndighetene for å skille klinten fra hveten?

For dårlig forberedt

Beredskapen i dag, er nesten på samme nivå. Har ikke myndighetene lært noen ting?

Myndighetene sette seg ned omgående og strukturere dette med samarbeide for hvordan en aksjon skal utføres i fremtiden hvis noe slikt skulle skje igjen.

Noe jeg også lurer på, er hvorfor vi skal ha flere nød-nummer, når våre nordiske land har bare ett. Det kompliserer også effekten av tidlig reaksjon på et sammensatt alarmerende bilde!

Kommentarer til denne saken