Jonstang & Co starter «Færderseilasen» i medvind

Artikkelen er over 2 år gammel

Valgresultatet i nye Færder kommune viser tydelig at det ikke ble noe veiopprør på øyene, heller ingen straff for håndteringen av utbyggingsplanene på Teie.

DEL

Kommentar I begge sakene har temperaturen vært høy, uten at det hadde særlig effekt på valgresultatet. Flertallet på øyene vil ha det som det er, og er ikke interessert i noen ytterligere utsettelse av ny fastlandsforbindelse.

Mindre motstand enn det kunne virke som

Hvis motstanden mot en nord-sør-løsning og ønsket om en vestfjordsforbindelse hadde vært så stort som man til tider har fått inntrykk av i debatten, ville nok utfallet blitt et helt annet. Etter årets valgresultat er det klart at arbeidet med de nye veiplanene kommer til å fortsette nokså ufortrødent.

LES OGSÅ:  Folkemøte om Vestfjord-forbindelsen – Ap og Høyre ville ikke sitte i panelet

Nei til togplaner

På Nøtterøy fikk mange morgenkaffen i vrangstrupen da det i vinter ble klart at Bane Nor hadde ny dobbeltsporet jernbanelinje over og delvis gjennom Nøtterøy som ett at to hovedalternativer for videreføring av ny vestfoldbane sørover. Nøtterøy-ordfører Roar Jonstang (H) var tidlig ute med å protestere, og fullstendig avvise hele ideen. Det fikk han nok betalt for på valgdagen.

LES OGSÅ:  – Bane Nor gjør lurt i å ta Jarlsbergtraseen inn igjen i planene

Viktige helseinvesteringer

Av de to kommunene som nå skal danne Færder, er Nøtterøy desidert størst. Valgresultatet sier nok derfor mye om tilliten til det styret som har hersket der de siste to årene. Selv om det ikke ble noe brakvalg verken for Høyre, Fremskrittspartiet eller KrF, fikk de den tilliten som trengs. I tillegg til det som  før er nevnt, er nok noe av forklaringen at kommuneøkonomien er i rimelig god stand og en tung satsing investert på to moderne sykehjem, som mange har satt pris på.

Dårlig Ap-valg

Arbeiderpartiet har ikke hatt de største kampsakene å markere seg på i Færder, men  det er neppe årsaken til at partiet gjør det såpass dårlig. Jon Sanness Andersen, som gjerne ville blitt den nye kommunens første Ap-ordfører,  har nok rett når han konstaterer at det ville vært underlig om Ap i Færder hadde gjort det bra, når resultatet ble som det ble landet over. Det er tross alt tradisjon med blått styre - i alle fall i den desidert største av kommunene som  nå skal slås sammen.

Morten Wang

redaktør i Tønsbergs Blad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags