Takk for meg

SLUTTER: Tre perioder i kommunestyret for Nøtterøy og Færder kommune for Arbeiderpartiet gir rom for noen refleksjoner og et håp for kommende valg, skriver Kjetil Edvardsen.

SLUTTER: Tre perioder i kommunestyret for Nøtterøy og Færder kommune for Arbeiderpartiet gir rom for noen refleksjoner og et håp for kommende valg, skriver Kjetil Edvardsen. Foto:

Av

For meg er valget mellom retninger i politikken egentlig nokså enkelt: Skal vi bygge gode fellesskap der alle er med, eller er det viktigst å legge til rette for at individene lykkes?

DEL

MeningerTre perioder i kommunestyret for Nøtterøy og Færder kommune for Arbeiderpartiet gir rom for noen refleksjoner og et håp for kommende valg den 9. september 2019, 38 år etter den legendariske 2-1 seieren over England på Wembley i fotball og Bjørge Lilleliens euforiske jubeltirade.

Vi har en god politisk kultur i Færder kommune. Representanter fra forskjellige partier opptrer respektfullt og på lag. Derfor – takk til Roar Jonstang for hans gode arbeid som ordfører for alle gjennom en lang periode.

For meg er valget mellom retninger i politikken egentlig nokså enkelt: Skal vi bygge gode fellesskap der alle er med, eller er det viktigst å legge til rette for at individene lykkes? Verdiene står ikke nødvendigvis mot hverandre i alle saker, men grunnideene er likevel forskjellige.

FØLG DEBATTEN FRAM MOT VALGET HER

Arbeiderpartiets politikk dreier seg dypest sett om fellesskapsløsninger. Høyre og andre borgerlige partier setter individet først. I den praktiske daglige kommunepolitikken er ikke forskjellene alltid store, men likevel: Summen av alle store og små vedtak over år, gir fundamentalt forskjellige samfunn.

Arbeiderpartiet vil utjevne og skape trygge og inkluderende fellesskap - der det er rom for at individene kan utfolde seg. De borgerlige partiene vil at individet skal settes først, men samtidig anerkjennes behov for sosial trygghet.

Jeg ønsker ikke Høyres politikk. Den øker forskjeller og skaper over tid større distanse mellom grupper i samfunnet, både økonomisk, kulturelt og velferdsmessig.

På Nøtterøy og nå Færder kommune, har Høyre og andre borgerlige partier sittet med politisk makt uavbrutt i hele den politiske historien. De har derfor ansvar for at Teie Torv og området rundt ligner mer og mer på en skandale. Innbyggernes behov er ikke satt i sentrum, og resultatet er nedslående. De har ansvar for at deler av kommunen er mørklagt på vinteren ved å prioritere noen få sitt ønske om ferieboliger fremfor aktive lokalsamfunn for oss som bor her. De har ansvar for at fellesskapets interesser med jevne mellomrom taper i arealsaker og strandsaker. Jeg kunne pekt på flere andre eksempler.

Arbeiderpartiet i Færder vil på sin side, i alle store og små vedtak, prioritere alle innbyggerne fremfor de sterkestes interesser. Vi vil forsvare enhetsskolen og solide kommunale tjenester utført av egne ansatte med trygge lønns- og arbeidsvilkår. Vi vil kjempe for at Norges vakreste kommune skal tilhøre alle innbyggerne, ikke de med mest ressurser. Vi vil bygge samfunnet for ungdommen, for alle, for fremtiden.

Arbeiderpartiet har over tid gjennom ansvarlig opposisjonspolitikk fått til mye. Vi har gjort Færder til en foregangskommune i arbeidet mot barnefattigdom og vi har sørget for at det reelt sett ikke koster noe å gå på skole i Færder. Vi har fått til mye og mener selv å ha vært konstruktive, ansvarlige og veldig gode i opposisjon. Målet vårt er å styre kommunen. Videreføre det som er gjort bra, men samtidig dreie innsatsen over til å bygge politikk på Arbeiderpartiets fellesskapsverdier fremfor Høyres individfokus.

Arbeiderpartiet har rekruttert kandidater med bred erfaring fra alle de virksomhetsområder en kommune skal dekke. På listen til kommunestyrevalget er det folk med bred skolepolitisk erfaring, bred erfaring fra helse og omsorg, bred næringslivspolitisk erfaring og bred erfaring med arealpolitikk. Det er dessuten funnet plass til flere unge kandidater, og en god balanse mellom kjønn og kandidater som dekker hele kommunen. Og ikke minst, Jon Sanness Andersen er Færder kommunes klart mest erfarne politiker.

Du bør etter min mening gi din stemme til Jon, og befolkningen vil få en svært god ordfører, i spissen for et parti som omfavner alle. Jeg har kjent Jon siden han spilte venstreback på guttelaget til Teie og er den første til å stille meg bak han som ordfører – og den siste til å beklage at fotballkarrieren ble nokså kort.

Det er på tide å stemme med ungdommen, for fellesskapsløsninger og demokratisk utvikling. Høyre trenger en pause, og det mest kompetente mannskapet må gis plass ved neste periode i Færder kommune. Godt valg, den 9. september 2019 – jeg roper som Bjørge Lillelien i 1981: Maggie Thatcher – can you hear me?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags