Valgets kval

Ingen billedtekst

Ingen billedtekst Foto:

Av
DEL

LeserbrevValgomatene slåss om sjela mi for tida. Tv2 mener jeg bør gi den til Arbeiderpartiet, NRK holder på SV. Mens VG mener jeg bør inngå kjærlighetsforhold med Rødt ...

Elin Gran Weggesrud smiler til meg fra mobilen, blunker og byr på en rose. SV er der for de mange, ikke for de få, står det. Mens Rødts representant forsikrer at «fellesskapet funker». Og det vet jeg vel, at fellesskapet funker. Alle med hodet på skaft vet det!

Med så mange frierinner på garden, lekre alle sammen, blir jeg nødt til å skjele til det faktum at det er lokalvalg. For ideologi er ikke uvesentlig; aldri om jeg gir stemmen til privatiserings-evangelister! For ikke å snakke om de skrekkslagne for alt fremmed, de som er så redde at de går i svart; jeg mener i brunt. Da kan fristerinnene på tunet være så deilige de vil, skjønner de ikke at det er mennesker vi snakker om, må de gjøre sine hoser grønne for andre enn meg. Her er det bare en kald skulder å hente.

Men det er lokale sjefer jeg skal velge, ikke nasjonale. Det ideologiske tynger nok i vekta, men ikke så mye. Det viktigste er at jeg stemmer på noen jeg kan stole på.

Derfor blir det nok Elin. Ikke fordi jeg er enig i alt, langt derifra. Og i hvert fall ikke fordi partikollega Masud Mahrakani, han som vil at Ap skal ligne mest mulig på Frp, er noe å samle på. Men fordi Elin skriftlig har forsikret at hun ikke er så glad for de greiene der. Hun er rausere i hjertet sitt enn drammenseren med det pussige navnet, og vil ha Arbeiderpartiet tilbake til sine omsorgsrøtter.

Det tror jeg er oppriktig ment, slik jeg tror at når hun forsikrer at med henne som ordfører, vil ungene få mat på skolen, og kremmerne på omsorgens marked, må se til andre kommuner når bestemor på hjemmet skal gjøres til butikk.

Men noen vingling på oppløpssiden, vil jeg ikke ha noe av. Svinger hun så mye som ørlite til høyre, må hun finne kavaler et annet sted. Hos meg er det ikke mye å gå på.

Men hun skifter nok ikke fil. For Elin er hel ved, har jeg hørt, av en annen, som er like hel ved ...

Derfor er opplysningen til å stole på, og derfor blir det også både slengere og ekstrakryss på min valgseddel.

Men, du Elin, jeg har et spørsmål: Dette «alle skal med», hva betyr det, egentlig?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags