Slik ble Vear en egen valgkrets

Marit Haukom

Marit Haukom

Av
DEL

LeserbrevIgjen har Vear reist seg på tvers av partigrensene! Igjen har vi løftet i flokk. Resultatet uteble ikke, denne gangen heller! Som TB meldte 30. mars blir Vear en egen valgkrets sammen med Hogsnes. Helt på tvers av hva valgstyret til fellesnevnda besluttet i september i fjor. 

Men, denne seieren kom ikke rekende på ei fjøl slik en kan få inntrykk av når en leser TBs oppslag. Sannheten bak nyhetsoppslaget er følgende:

Jeg fikk et tips om vedtaket. I beste Innbyggerlista-ånd bragte jeg tipset videre, til min nabo Kirsti N. Søyland som er listekandidat ved høstens valg. Sammen med Anders S. Larsen, en annen listekandidat, sørget hun for at samtlige partiers listekandidater på Vear og Hogsnes ble orientert om den overraskende meldingen. At vi på Vear og Hogsnes skulle være det eneste lokalsamfunnet i nye Tønsberg kommune som ikke fikk være en egen krets, hadde vi ikke sett for oss. Spesielt ikke fordi Re hadde fått beholde alle sine. Her måtte noe gjøres, og det fort.

Så innledet samtlige kandidater presset mot sine respektive partiers fremste representanter I bystyret. Ett etter ett innså partiene at de hadde fattet et galt vedtak. Og, da ordføreren gledelig berammet et ekstraordinært møte i valgstyret, var samtlige partier klare for å snu. Deretter skjedde det som TB skriver, nemlig at Aamodt formelt fremmet forslaget i valgstyret til Nye Tønsberg. Og vi ble en egen valgkrets.

Æres den som æres bør, er et aktet prinsipp blant folk flest her i landet. Og her på Vear er vi vant til å dele nederlag og seiere. Derfor vil jeg takke alle listekandidatene våre, på tvers av partiene, for at vi 9. september får stemme i vår egen storstue. Det betyr mye for fellesskapsfølelse og lokal identitet.

Som alltid løftes det best i flokk! Takk til Kirsti N. Søyland (H), Tom Granli (AP), Morgan Sæbøe (FrP), Nina Brodahl (MDG), Aleksander Bakke Hangaas (KrF), Jill Undem (Sp), Mari Hanstad Kristoffersen (V) og Anders S. Larsen (H).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags