Jeg er stolt av kommunen vår!

Ordførerkandidat Lise Mandal, Tønsberg og Re Høyre

Ordførerkandidat Lise Mandal, Tønsberg og Re Høyre Foto:

Av
DEL

LeserbrevTønsberg er «verdens beste» kommune, jeg har bodd her i snart 30 år og Tønsberg har blitt min kommune. Jeg har blitt så glad i denne kommunen at jeg har kastet meg ut i, kanskje, mitt skumleste prosjekt noen gang, nemlig å prøve og bli ordfører! Jeg gjør det fordi jeg oppriktig har et ønsker å være med og forme utviklingen av Tønsberg og gjøre kommunen enda mer attraktiv enn den er i dag.
Jeg har sett utviklingen de siste årene med utvidelse og bygging av nye bygninger, være seg bolig- eller næringsbygg. Så kan man selvfølgelig diskutere i det vide og det brede om bygningene er pene eller stygge, men der er vi alle forskjellige. Noen kan legge dyp faglig kompetanse til grunn for å si at det er stygt og andre kan gjøre det samme å si at det er pent. Den debatten vil ingen vinne mener jeg. Det jeg imidlertid er helt klar på er at Tønsberg kommune må fortsette å utvikle seg. Som kommune må vi kunne levere ulike tjenester til alle våre innbyggere, og jeg vil at vi skal levere de beste tjeneste vi kan, fordi det har vi alle fortjent. «Luftslott» mener sikkert mange nå, men ja vel, hva er galt med å ha et mål om at innbyggerne skal få det beste!?

Økonomi er noe som er begrensende for å kunne tilby det beste. Det er sånn i privatlivet, i bedrifter og selvfølgelig også i kommuner. For å få bedre økonomi vil de fleste av oss se på hvordan vi kan få mer penger inn på konto og hvordan vi kan kutte i forbruket vårt for å få bedre råd, det må vi i kommunen også. Det er bare det at i kommunen ønsker ikke jeg at vi skal kutte så mye mer, men heller jobbe for å få høyere inntekter. Det er flere måter å gjøre det på. Det ene er eiendomsskatt, noe vi i Høyre ikke ønsker å innføre, da vi mener dette er å sende regningen tilbake til innbyggerne. Den andre måten er å få høyere skatteinntekter. For å få høyere skatteinntekter må vi sørge for at bedrifter vil etablere seg i kommunen og gjøre kommune så attraktiv at det blir førstevalget når folk skal flytte fra et sted til et annet. Tenk selv, hva ville du vært opptatt av hvis du skulle flytte til en annen kommune? Jeg selv vil selvfølgelig ha mulighet for jobb og bolig som første prioritet, men jeg ville nok ikke flyttet til en kommune som ikke kunne tilby gode barnehager, skoler og et godt kulturtilbud, og selvfølgelig et helsevesen og eldreomsorg som kunne ta vare på meg når jeg trenger det. Det er dette Tønsberg og Re Høyre ønsker å jobbe for, men da må vi også jobbe for et godt næringsliv og attraktive boligområder.

Kommunen legger viktige rammebetingelser for næringslivet både som lokalmyndighet og forvaltningsorgan, som tjenesteyter og som samfunnsutvikler. Forskning og studier viser stor variasjon i hvordan kommunen utnytter de mulighetene som ligger i et samarbeid med næringslivet. Jeg ønsker at kommunen skal være offensiv, skape en optimistisk utviklingskultur, lage korte veier mellom ideer og beslutninger, lokale ildsjeler og entreprenører, og evne til å gripe muligheter som byr seg.

Grunnlaget for en god næringspolitikk er kunnskap om hvordan det lokale næringslivet fungerer, og hvilke utfordringer og muligheter de ser i sin hverdag. Næringslivet vil ha mange kontaktpunkter med kommunen, via plan- og byggesaker, ved søknad om skjenketillatelser og ved inngåelse av avtaler om tjenesteleveranser. Utfordringen er at byråkratisk saksbehandling, dårlig tilgjengelighet, og manglende forutsigbarhet svekker muligheten for vekst og utvikling. Tønsberg Høyre ønsker at rask saksbehandling, god tilgjengelighet og en positiv innstilling fra kommunen skal bidra til vekst og utvikling av næringslivet i vår kommune.

Forutsigbare kommunale planer og reguleringsprosesser er viktig for at næringslivet skal kunne utnytte muligheter for vekst og utvikling. Vi må sørge for at det lokale næringslivet blir hørt i prosessene.

Blir jeg ordfører i Tønsberg kommune ønsker jeg «råd» for ulike utviklingsområder i kommunen. Kan politikere, innbyggere og utviklere gå sammen for å se på muligheter for videre utvikling av Kaldnes? Kan vi gjøre det samme for utvikling av Vikingodden eller på Revetal som senter i Re? Er det mulig å få til noe sammen ved å tenke nytt?
Klarer vi sammen å skape en attraktiv kommune med et blomstrende næringsliv og gode boområder, og andre tilbud vi søker? Er svaret ja, vil vi nå målet om å gi deg det du trenger når du trenger det, med den beste kvaliteten!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags