Maritime Tønsberg – hva nå?

Svein Holmøy, 3. kandidat Tønsberg Senterparti

Svein Holmøy, 3. kandidat Tønsberg Senterparti Foto:

Av
DEL

LeserbrevHelt siden den første handelen i Tønsberg foregikk har havet og tilgang til dette vært helt vesentlig. Spesielt dypvannskaier og infrastruktur har vært viktig for Tønsberg regionen sin utvikling.
Sjøfrakt til og fra Tønsberg er nå nesten helt borte fra byen som tidligere hadde egen tollbod. Byene rundt oss har tatt over mye av dette. Det neste slaget i denne historien står ved Kaldnes Vest der våre blå partier ønsker å omreguler til å kombinere bolig og næring.
Det hevdes at det er en utvikling for fremtiden og at dette kan bli motoren for videre utvikling. De fleste av oss vet at dette er et påskudd for å omregulere til mest mulig bolig da dette vil gi høyere inntjening ved utbygging.
Man hopper bukk over at man bruker et industriområde med dypvanskai til dette. Vi i SP mener dette er kortsiktig tenkt og helt feil og utvikling for Tønsberg.
SP og noen andre partier mener at å omregulere vil være en kjempetabbe. Maritime næringer er en av Norges aller største og viktigste og med ca 85000 sysselsatte i 2018.
Hvorfor er maritime næringer blitt nedprioritert og ikke satset på i det som en gang var en stolt maritim by? Er det en villet politikk eller har det bare blitt slik.
Maritime næringer er en av Norges aller største og viktigste og med ca 85000 sysselsatte i 2018. I Tønsberg har byens politikere tidligere valgt å bygge boliger og høyblokker på verftsområder og havner.
Vi får riktig nok innflyttere der noen av de tar med seg sitt foretak – ikke så rart egentlig. De fleste slike små selskaper tilhører sekundær og service næringer – altså bedrifter som i mindre grad starter en positiv kjedereaksjon på samme måte som for eksempel et verft eller verkstedbedrift.
Ny industri man ønsker å etablere sammen med boliger på Kaldnes Vest er «kontorarbeidsplasser, helse og velvære mm.» Alle nye arbeidsplasser i en kommune er selvsagt bra. Men at det dukker opp resturanter, helseforetak og noen kontorbedrifter dersom det flytter folk hit er ikke hva jeg kaller for kjempegod næringsutvikling. Det er snarere flytting av folk og arbeidsplasser fra andre steder.Altså rett og slett urbanisering.
SP ønsker at et mangfold av næringer og arbeidsplasser skal blomstre og gro i vår kommune.
SP ønsker at havet skal være tilgjengelig og åpent for flest mulig. Vår tradisjon som en maritim by med også et utvalg av maritime næringer skal fortsette.
Infrastruktur som dypvanskaier, havner og industri som er avhengig av nærhet til havet skal tas vare på i langsiktig perspektiv.
Stem SP!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags