Ble Vear uteglemt som stemmekrets?

Av

Er det derfor kom man i den situasjonen at vi nå stod foran et kommunestyre- og fylkestingsvalg uten stemmelokaler på Vear.

DEL

LeserbrevTønsberg FrP støtter forslaget om å omgjøre dette, slik at alle som bor på Hogsnes, Bjelland, Smørberg, og Vear fortsatt skal kunne stemmen på Vear Idrettshall slik vi har blitt vant til.

Biografi for Morgan Sæbø 

Ved valget i 2015 var det en nedgang på nesten 5 prosent sammenlignet med valget i 2011.

Det er bred enighet om at høy valgdeltakelse i lokalvalg er viktig for et sterkt lokaldemokrati. Da er det ikke rett fremgangsmåte at Hogsnes, Bjelland, Smørberg, og Vear med sine nesten 4000 innbyggere skal miste sitt stemmelokale som Vears befolkning er vant til.

Skal interessen for demokratiet opprettholdes kan man ikke legge ned stemmelokaler!

Valgdeltakelse

I en tid hvor man skal stimulere til at befolkningen skal klare seg med kollektivtrafikk, og hvor vi ser at det er nedadgående trend i valgdeltakelsen blant de eldre over, 80 og kun 40 prosent av innvandrerne med norsk pass som stemmer er det lett å tenke at logistikk kan være en årsak til den nedadgående trenden vi alle ønsker at skal snus.

Å ta bussen tur/retur Sem fra Vear er ingen enkel affære for en eldre velger, jeg synes ikke vil skal henvise folk til å krysse Semslinna som ikke har fotgjengerfelt. Da må den enkelte ta bussen til Tønsberg, så en ny buss til Sem, og samme prosedyre tilbake.

Tønsberg FrP er opptatt av et levende og aktivt lokaldemokrati og vil med det støtte og jobbe for at Hogsnes, Bjelland, Smørberg, og Vear skal få stemme i sitt nærmiljø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags