Utsett kantslåtten!

VENT MED SLÅTTEN: Blomstene må rekke å blomstre før de blir slått ned, så de får muligheten til å frø seg, skriver Ellen Merethe Grorud.

VENT MED SLÅTTEN: Blomstene må rekke å blomstre før de blir slått ned, så de får muligheten til å frø seg, skriver Ellen Merethe Grorud. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Som mange sikkert vet, sies det at det blir færre bier, humler og insekter. Mange er flinke til å gjøre grep hjemme i egne hager med insekthoteller, klippe plenen sjeldnere, plante blomster som insektene liker o.l. Det er supert, men tenk om Bydrift kunne ventet litt med den kantslåtten.

Søndag 16 juni var det villblomstens dag og jeg skulle ønske at grøftene kunne "strutte" av blomster.

Mange av villblomstene våre ønsker å stå i tørr/skrinn jord og da er grøftekantene helt ideelle for dem og de er avhengige av sånne plasser.

Blomstene må rekke å blomstre før de blir slått ned, så de får muligheten til å frø seg. Og ikke minst, er blomstene maten til insektene våre som vi alle har glede av, så vi får mat på bordet eller epler i hagen vår.

Der det slås med gressklipper i kommunen har jeg full forståelse for at det må klippes før det blir for langt, men for de enorme maskinene som tar grøftekanter så bør ikke det by på noen problemer.

Om slåtten kunne utsettes til for eksempel rundt sankthans så tror jeg at flere arter som ser ut til å forsvinne ville fått en sjanse til å formere seg. 

Jeg tror det er flere med meg som hadde "nyti" synet av flott blomsterflora fram til sankthans.

Nyt forsommeren og la humla suse.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken