Kanal-bru åpning

Av
DEL

LeserbrevJeg leser i TB at fra 13 april vil Kanal-brua bli åpnet minst 5 ganger om dagen. 

Såvidt jeg kan se blir det ikke opplyst om brua blir åpnet til de faste tidene selv om det ikke er noen båter som skal passere.  Jeg vil anta at det ikke skjer, men det skulle ikke forundre meg om brua blir åpnet uansett.

Vi bor ca. 35 tusen mennesker på øyene som  foreløpig er avhengige av en bro fra 1957 som har en mekanisme som slites ved hver åpning.  Ny fastlandsforbindelse ser ut til å ligge flere år frem i tid og trafikken er økende. 

Er det da rimelig at man blokkerer denne forbindelsen mellom øyene og fastlandet 5-7 ganger hver dag for å slippe igjennom en lystbåt eller to og attpå til risikerer at brua henger seg opp?  Sommertrafikken er et kapittel for seg selv med lange bilkøer og potensielt kritiske situasjoner ved utrykninger av nød-etatene.

Det er neppe realistisk å sveise igjen brua, men er det ikke mulig å redusere antall bru-åpninger? Det burde ikke være noe stort problem for båtfolket å benytte Vestfjorden når de skal inn og ut av Tønsberg. Vi får heller tåle åpningene i forbindelse med Færder'n som tross alt er avviklet i løpet av en helg.   

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags