Rent, hvitt snøføre eller møkkete, salt slush?

IMOT VEISALTING: Hvit snø er lyst og pent.. Slush er brunt, salt og møkkete, skriver Roy Martinsen.

IMOT VEISALTING: Hvit snø er lyst og pent.. Slush er brunt, salt og møkkete, skriver Roy Martinsen. Foto:

Av

Var i Sandefjord i dag tidlig og så hvor rene og hvite byens gater fortonet seg etter siste snøfall. Her var det behagelig å kjøre, ikke var det sølesprut fra andre biler, ei heller trengte jeg bruke vindusspyler fordi rutene holdt seg rene. Dette er virkelig et sjakktrekk av Sandefjord å slutte med salting. Nå var det god gammeldags snøføre i byen! Og så lyst det ble i byen!

DEL

LeserbrevHer har Tønsberg mye å lære! Ble kvalm da jeg kom tilbake til Tønsberg og så hvor møkkete denne byen var med alt det brune, salte slushsølet som preger denne byen. Når skal vi ta til vett her? Tenk for besparelser det blir ved å kutte ut saltinga, og gevinsten er en renere by. En annen gevinst er at vi bileiere slipper å se bilene våre ruste opp på rekordtid og slippe å bytte bremseskiver/calippere/ klosser annenhvert år på grunn av rust!

Så hvor er MDG, som er så hissige på forurensning hen? Er ikke miljøvern like aktuelt lenger? Salt gagner såvisst ikke miljøet!
Bør ikke være salt andre steder enn i maten! Selv havet regulerer saltinnholdet i vannet, slik at noe kan leve der, mens vi bare pøser det ut i gatene våre! Bare til orientering.. Slush kan vi kjøpe på kiosken, men nå kan vi bare ta med en kopp og sugerør ut, for byen er full av det! Bare å tilsette den fargen man vil ha!

Bare i dag har jeg møtt saltbilen flere ganger rundt i Tønsberg/Færder, og de har også et skjær foran som de bruker til hva?
Høres ut som de prøver å fjerne småstein fra omtrent bar asfalt, for noe annet er der ikke å brøyte! Kjører de bare på trass, eller er det i påvente av at det kommer en halvmeter snø de neste fem minutter? Eller er det bare for å skrive timer? For å bruke skjær på et to-tre mm lag med slush er neppe nødvendig! Og sånn som det bråker!

Håper virkelig Tønsberg og Færders politikere tar til vettet nå, og kutter ut saltinga her! Så skal vi se en mye renere og penere by!

Hvit snø er lyst og pent.. Slush er brunt, salt og møkkete! Og ikke minst deprimerende!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags