Ja til det seriøse Vestfold og Telemark!

STØTTER VENSTRESIDEN: Stem på Arbeiderpartiet, SV eller Rødt ved kommunevalget, er rådet fra LO i Vestfold og Telemark, her ved distriktssekretær Harald Olsen.

STØTTER VENSTRESIDEN: Stem på Arbeiderpartiet, SV eller Rødt ved kommunevalget, er rådet fra LO i Vestfold og Telemark, her ved distriktssekretær Harald Olsen. Foto:

Av

LO Vestfold og Telemark er opptatt av hvem som vinner høstens valg, og spesielt fylkestingsvalget i Vestfold og Telemark.

DEL

MeningerVi vil ha en politisk ledelse av det nye fylket som støtter våre viktigste saker, som er:

* JA til seriøst arbeidsliv uten sosial dumping

* JA til hele faste stillinger

* JA til offentlige tjenester i egen regi

LO vil at det nye fylket Vestfold og Telemark skal satse på å ha landets mest seriøse arbeidsliv, både for arbeidsgivere og arbeidstakere. Ved å bygge videre på arbeidet med Skiensmodellen, Telemarksmodellen og Medbyggerne har vi et meget godt utgangspunkt for å bli best på seriøstarbeidsliv uten sosial dumping.

Forutsetningen for seriøsitet er et organisert arbeidsliv, og LO oppfordrer medlemmene til å stemme på partiene som er enig med oss i dette. Vi vil ikke at partier som anerkjenner det uorganiserte arbeidslivet skal styre i Vestfold og Telemark.

LO vil videre at det nye fylket skal ledes av politikere som ser verdien av hele faste stillinger til både fylkeskommunens egne ansatte og innbyggerne i Vestfold og Telemark. Vi vil ikke at partier som svekker arbeidsmiljøloven skal styre i Vestfold og Telemark.

LES OGSÅ: Listene til høstens valg er klare – se alle kandidatene i din kommune her

Vil unngå tjenester på anbud

LO vil at det nye fylket skal prioritere tjenester i egen regi. Dersom tjenester likevel settes ut på anbud, skal reglene om virksomhetsoverdragelse følges strengt, så de ansatte får beholde jobben og tariffavtalen. Vi vil ikke at partier som konkurranseutsetter og privatiserer offentlige tjenester skal styre i Vestfold og Telemark.

LOs medlemmer stemmer ved valg. Nær ni av ti  LO-medlemmer benytter sin demokratiske rett til å stemme. Vi oppfordrer partiene til å være tydelige på sakene som er viktig for LOs medlemmer, og vi oppfordrer velgerne til å bruke stemmeretten. LO er også opptatt av å få alle velgere til å levere to stemmesedler; både til kommunevalget og fylkestingsvalget.

LO Vestfold og Telemark oppfordrer alle til å stemme på Arbeiderpartiet, SV eller Rødt.

(Vedtatt av regionrådet i LO Vestfold og Telemark 21. juni 2019.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags