Tenk at så mange mister livet i mobbing

NETTMOBBING: Flere ungdommer har begått selvmord etter å ha blitt mobbet på nettet, forteller Ine Benedikte Dybdal.

NETTMOBBING: Flere ungdommer har begått selvmord etter å ha blitt mobbet på nettet, forteller Ine Benedikte Dybdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I dagens samfunn er mobbing et stort problem. Mange tusen unge i Norge blir mobbet hver eneste dag. Dette må stoppes, for det er absolutt ikke greit. Mobbing kan i verste fall føre til selvmord.

DEL

MeningerFor flere år siden kom «Odin-saken» frem. Odin var en gutt som begikk selvmord på grunn av mobbing.

Odin rakk bare å bli 13 år gammel. Odin ble mobbet på to forskjellige skoler. Han byttet skole på grunn av mobbing, men det hjalp ikke. Mobbingen tok aldri slutt. De snakket med voksne på skolen, men det var til ingen nytte.

Odin er bare en av mange som har begått selvmord på grunn av akkurat dette, mobbing. Mobbing er fysisk eller psykisk mishandling, vanligvis av et menneske, gjentatt og med aggressiv atferd fra en sterkere part i et ujevnt styrkeforhold.

Den som mobber kan være en enkeltperson, men det kan også være gruppevold fra flere. Mobbing skjer innenfor de fleste aldersgrupper.

* Christian (21) har et ønske: – Behandle oss likt som alle andre. 

* Ciara Pugsley (15) og Erin Gallagher (13) var to irske skolejenter som ble mobbet over «ask.fm» og begikk selvmord.

* Josh Unsworth (15) var fra Goosnagh, Lancashire som ble mobbet over «ask.fm» og begikk selvmord.

* Hannah Smith (14) var britisk og ble mobbet over «ask.fm» og begikk selvmord.

* Shannon Gallagher (15) var søsteren til Erin som er nevnt over, hun begikk også selvmord bare to måneder etter søsteren.

Tenk at så mange faktisk mister livet på grunn av mobbing.

Lærerne setter ikke grenser

Problemet i dagens samfunn er at lærere ikke klarer å sette klare grenser for hva som er akseptabel atferd. Det er mange foreldre som tar kontakt med skolen fordi at barnet blir mobbet, men det blir ikke satt inn ordentlig tiltak.

Jeg er sint og trist, det at mennesker faktisk klarer å plage og mobbe andre helt til de tar sitt eget liv er skummelt. Det er skummelt å se at dagens samfunn er blitt slik, at vi som mennesker ikke klarer å stoppe dette er rett og slett absurd.

De voksne må lære seg å sette klare grenser. Men vi som barn og unge må også lære oss å sette grenser for hva slags oppførsel som er greit og ikke, vi må lære oss å sette grenser for oss selv.

Vi vet alle innerst inne hvordan man skal oppføre seg og hva som er lov og ikke.

Til slutt vil jeg si til alle dere barn at det ikke hjelper om dere bare står og ser på eller om dere sier slemme ting, dere er fremdeles med på mobbingen.

Dere barn er de eneste som kan stoppe det som samfunnet holder på å bli til, si nei og stå opp for ofrene.

#Sineitilmobbing

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags