Justisministeren truer rettsstaten

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Forslaget fra den trippelblå regjeringen om å gi justisdepartementet makt til å frata statsborgerskap er et angrep på den norske rettsstaten. Dette ligner på totalitære styresett i andre land og er et direkte angrep på demokratiet.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger. Kerim Jaber, Andebu, internasjonal leder for AUF i Vestfold 

Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) visste akkurat hva hun gjorde da hun delte innlegget sitt 9 mars. Hun var en av Norges best betalte PR-rådgivere før hun ble minister. Hvis hennes mål er hat og konspirasjoner mot Arbeiderpartiet og AUF, så får hun det til.

Justisministeren hadde følgende påstand i innlegget sitt: «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet»#8221;.

Må vi minne justisministeren på at angrepet den 22. juli 2011 ble utført av en med bakgrunn i hennes parti og med norsk statsborgerskap? Det er lavmål av justisministeren.

Svarene fra støttepartiene er ikke noe bedre, Høyre uttaler at Arbeiderpartiet må slutte å bruke ”22. juli-kortet»#8221;. Det er en respektløs uttalelse ovenfor alle berørte, og viser mangel på anstendighet fra statsministerens parti.

En oppfordring til justisministeren er å se filmen om 22. juli av Erik Poppe, i stedet for å angripe Arbeiderpartiet og AUF på premieredagen.

Lavmål fra Frp

Det er ingen som er uenige i at terrorister og fremmedkrigere skal tas. Det er heller ingen som er uenige i at de skal miste pass og statsborgerskap om nødvendig.

Uenigheten ligger i at Frp vil gjøre det uten lov og dom. Det er en myndighet vi ikke kan ta ut av domstolene, fordi Norge er et demokrati og en rettsstat.

Norge er et godt land å bo i fordi vi har små forskjeller og høy tillit. Når Fremskrittspartiet utfordrer denne tilliten og prøver å slå politisk mynt ved å spille på frykt og falske anklager er det nok en gang et lavmål fra Frp.

Nok er nok, hvor langt skal dette gå? Arbeiderpartiet og AUF vil fortsette å være en klar stemme mot den trippelblå regjeringen. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken