Helsefagarbeidere – gratulerer med dagen!

NØDVENDIG: De nærmere 100.000 helsefagarbeiderne i Norge utgjør grunnstammen i den kommunale helse- og omsorgssektoren, skriver Tatjana Bozinovski.

NØDVENDIG: De nærmere 100.000 helsefagarbeiderne i Norge utgjør grunnstammen i den kommunale helse- og omsorgssektoren, skriver Tatjana Bozinovski. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er den europeiske merkedagen for helsefagarbeidere 26. november. Gratulerer til alle fantastiske helsefagarbeidere som hver dag gjør en innsats for mennesker som trenger hjelp og støtte.

DEL

MeningerFagforbundet er stolte av å ha dere som medlemmer!

Det er nærmere 100.000 helsefagarbeidere i Norge som arbeider både i kommunehelsetjenesten og spesialisthelsetjenesten. Helsefagarbeiderne utgjør grunnstammen i den kommunale helse- og omsorgssektoren, og er ofte den yrkesgruppen som er nærmest pasienten.

Helsefagarbeiderne har en fireårig fagutdanning, og gir pasienter og brukere pleie og omsorg av høy kvalitet.

LES OGSÅ: Enighet om ny pensjon for 800.000 i stat og kommune

Internasjonalt høyt nivå

Under yrkes-NM i oktober ble Oslo-jenta Silje Kjærnli norgesmester i helsearbeiderfag. Hun skal forsvare Norge i yrkes-VM i Russland til høsten. Norske helsefagarbeidere har gjort det svært bra i internasjonale yrkeskonkurranser, og det sier noe om kvaliteten på norsk utdanning. Vi ønsker oss enda flere helsefagarbeidere, slik at alle som trenger det, skal få den hjelpen de trenger, når de trenger den.

Fagforbundet jobber aktivt med å synliggjøre yrkesgruppa. Den beste reklamen er stolte medarbeidere som snakker med andre om faget.

Det vil bli et økende behov for utøvere av yrket i helsesektoren. Fagforbundet oppfordrer alle som jobber med rådgiving og undervisning å synliggjøre karrieremulighetene for helsefagarbeidere. De som velger denne yrkesveien skal vite at det finnes mange muligheter for videreutvikling, blant annet gjennom spesialisering og videreutdanning i fagskole.

LES OGSÅ: Voksne mennesker må få bestemme over innholdet i livet selv

Trenger læreplasser

Det er avgjørende at vi får nok læreplasser både i kommunene og spesialisthelsetjenesten. Skal vi lykkes med rekruttering av unge må vi slippe til lærlingene og gi dem tilbud om hele, faste stillinger når de har fått fagbrevet.

Alle pasienter og brukere har rett til helsetjenester av god kvalitet – og det får de av helsefagarbeidere landet rundt. Så til alle landets helsefagarbeidere: Vær stolt av yrket dere har valgt og den jobben dere gjør!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags