Gå til sidens hovedinnhold

Mens vi venter

Da vi feiret jul for et år siden, var det knapt noen i Norge som så at 2020 ville bli et år som ble helt annerledes.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Siden frigjøringen i 1945 har vi aldri levd med en slik grad av avvik fra normalt dagligliv som nettopp i året vi snart har bak oss. I et land der velstanden, friheten og valgmulighetene aldri har vært større enn i vår tid, har nedstengningen og begrensningene vi har måttet tåle i 2020 blitt en stor prøve på hva vi står for som folk og fellesskap.

Noen har ikke skjønt alvoret i situasjonen og gjort som det passer dem uten hensyn til andres liv og helse. Fortsatt hører vi stemmer i den norske offentligheten som mener koronatiltakene er og har vært for strenge. Men at vi har få smittede og døde sammenlignet med nærstående land viser at vi i hovedsak har bestått prøven og at tiltakene har fungert. Og snart blir de første her til lands vaksinert. Vi ser lyset i enden av tunnelen.

Men det tar tid å rulle ut vaksinen til hele befolkningen. Vi vil måtte leve med hjemmekontor, håndsprit og munnbind i flere uker og måneder til. Mange av oss er lei så det holder. Da hjelper det å tenke på at 2021 tross alt blir året hvor vi vender tilbake til det normale.

For noen blir livet likevel ikke helt som før, og i en familiens og hjemmets høytid som julen blir dette ekstra følbart. Flere familier har opplevd å miste en av sine nærmeste i året som har gått. Andre har fått varige helseskader. Og atter andre må kjenne på ensomhet og savn fordi de ikke kan tilbringe julehelgen med sine nærmeste. Samtidig er det mange som viser omtanke for andre. I Tønsbergs Blad har vi i de siste dagene kunnet bringe flere reportasjer om folk som på ulikt vis stiller opp for å gjøre julen litt bedre for andre som ikke er heldig stilt. Den største anerkjennelsen skal likevel gå til de ansatte i helsevesenet som med omsorg, mot og humør utgjør fronten i kampen mot pandemien.

Også for oss i avisen ble 2020 et år som ikke ble som det skulle. Tønsbergs Blad fyller 150 år i år, og vi hadde store planer om arrangementer året igjennom. Noe måtte droppes, noe endres. Men vi skal være synlige i bybildet også når det er Tønsbergs tur til å feire sine 1150 år i 2021.

Og for oss har koronaåret samtidig vært en opptur, med kraftig økning i lesertallene. I en tid med stort informasjonsbehov har lokalbefolkningen flokket seg rundt oss. Det er vi takknemlige for, og skal fortsette å gjøre det vi kan for å gi dere et produkt som gleder og engasjerer. Med det ønsker vi våre lesere en god og fredfull jul.

Kommentarer til denne saken