Spillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddssingel Premier League: Ingen grunn til å kimse av Brighton

Oddssingel Premier League: Wolverhampton må takle favorittpresset

Oddssingel Premier League: United går i strupen på Newcastle

Oddssingel Premier League: Pogba sprudler under Solskjær

Midtukekupongen: Midtukekupong med Manchester City - Liverpool

Gigantoppgjøret mellom Manchester City og Liverpool en en av sju kamper fra Premier League på 2019s første tippekupong. Så er det fire kamper fra portugisisk toppseire og kupongen avsluttes med hengekampen mellom Villarreal og Real Madrid fra La Liga. Bonuspotten er på sitt høyeste og på hele 3,2 mill kr på ukens midtukekupong. City - Liverpool spilles først torsdag, det samme gjør tre av kampene fra Portugal. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! 42 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

 

1. Manchester City - Liverpool
Denne kampen kan faktisk være avgjørende for gullkampen i Premier League, til tross for at det gjenstår 17 serierunder etter at denne er spilt.

Manchester City som har sett helt uovervinnelige ut presterte å tape tre seriekamper i løpet av 18 dager i desember. Det var kanskje ikke så overraskende at det røk på sesongens første serietap borte mot Chelsea femte sist, men desto mer overraskende var hjemmetapet mot Crystal Palace 22. desember og bortetapet mot Leicester fire dager senere. Slo tilbake med en overbevisende borteseier mot Southampton lørdag. Har sju poeng opp til Liverpool før torsdagens kamp. Ilkay Gundogan er ventet tilbake, mens Kevin de Bruyne er usikker. Fabian Delph soner fortsatt karantene, mens Benjamin Mendy er langtidsskadd.

Skaff deg den nye hjemmedrakten til Liverpool her

Liverpool la på til sin niende strake seier med hele 5-1 hjemme mot et defensivt svakt Arsenal lørdag kveld. Har tatt over hegemoniet i Premier League og har altså sju poeng ned til Manchester City før denne kampen. Så spørs det om Jürgen Klopp velger å gå for ett poeng, eller om han velger en mer offensiv tilnærming til denne kampen. Liverpool kan i all hovedsak stille med sitt beste mannskap all den tid James Milner er friskmeldt etter å ha stått over de to siste seriekampene.

Det endte 0-0 i tilsvarende oppgjør på Anfield tidligere i sesongen, da var City klart nærmest seieren. Det styrkeforholdet er nok litt endret nå, men hjemme på Etihad stadium må Manchester City får utgangstipset.  Det står 3-2-1 på de seks siste tilsvarende på Etihad. Det er vanskelig å utelate at Liverpool kan ta sin tiende strake seier. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Newcastle - Manchester United
Newcastle har klart seg med kun ett tap på de fire siste seriekampene og etter 0-4 tapet borte mot Liverpool andre juledag, tok laget et sterkt bortepoeng mot Watford lørdag. Står med 18 poeng etter de 20 første serierundene og ligger tre poeng klar av Burnley på nedrykksplass. Har ikke levert spesielt bra på hjemmebane denne sesongen og tapt sju av sine ti første hjemmekamper (2-1-7). Forsvarsspillerne Federico Fernandez og Ciaran Clark er begge usikre, mens Ki Sung-yeung er i vei på Asia cup. Jonjo Shelvey var tilbake etter skadefravær mot Watford og kom inn som innbytter da.

Se alle sesongens nye Newcastle-drakter her!

Ole Gunnar Solskjær ha fått en kanonstart som midlertidig United-manager og scoret tolv mål på de tre seriekampene under hans ledelse. Innledet med 5-1 borte mot Cardiff, før hhv Huddersfield (3-1) og Bournemouth (4-1) er slått i to strake hjemmekamper. Solskjær og United har dog ikke møtt rare motstanden hittil, men Newcastle har klart seg bra hjemme mot de tre topplagene de har møtt, selv om det har blitt 1-2 tap både mot Tottenham, Chelsea og Arsenal. Eric Bailly soner karantene etter sitt røde kort mot Bournemouth, mens forsvarskollegene Chris Smalling og Marcos Rojo fortsatt er uaktuelle.

Se alle sesongens nye Manchester United-drakter her!

Det står 2-2-3 på de sju siste tilsvarende og det er verd å merke at Newcastle vant denne 1-0 i fjorårssesongen. Dette blir nok den tøffeste kampen for Solskjær hittil og vi gir Newcastle en viss poengsjanse. UB.

 

3. Chelsea - Southampton
Chelsea har slått tilbake etter det meget overraskende hjemmetapet for Leicester på lille julaften og tatt to sterke borteseire. Andre juledag ble Watford slått 2-1 og lørdag ble det 1-0 seier mot Crystal Palace. Ligger dermed fortsatt på 4. plass med 43 poeng og har elleve poeng opp til serieleder Liverpool. 6-3-0 på de ni øvrige hjemmekampene utenom tapet mot Leicester. Pedro, Cesc Fabregas, Ruben Loftus-Cheek, Callum Hudson-Odoi og Danny Drinkwater er alle fortsatt på skadelisten, mens spissen Olivier Giroud fikk en smell i ankelen mot Crystal Palace og er også uaktuell til denne hjemmekampen.

Sjekk den nye hjemmedrakten til Chelsea her!

Etter flotte seire mot Arsenal (3-2 hjemme) og Huddersfield (3-1 borte), har det blitt to strake tap for svakt plasserte Southampton. Skuffende 1-2 tap hjemme mot West Ham tredje juledag og som ventet sjanseløse hjemme mot Manchester City søndag (tap 1-3). Ligger utsatt til med 15 poeng og kun målforskjellen skiller til Burnley på nedrykksplass. Moderate 2-1-7 på de ti første bortekampene. Michael Obafemi og Ryan Bertrand er fortsatt skadet, mens Pierre-Emile Höjbjerg soner karantene etter sitt røde kort mot Manchester City lørdag.

3-1-1 på de fem siste tilsvarende på Stamford Bridge. Chelsea får tillit som en våre sikre på ukens midtukekupong. H.

 

4. Wolverhampton - Crystal Palace
Nyopprykkede Wolverhampton fortsetter å plage topplagene. Spilte 1-1 både hjemme mot Wolverhampton og borte mot både Arsenal og Manchester United og lørdag snudde Wolves 0-1 til 3-1 seier borte mot meget formsterke Tottenham. Det sendte laget helt opp på 7. plass på tabellen med 29 poeng etter rekken 8-5-7 på de 20 første seriekampene. Ustabile 4-2-4 hjemme på Molieux. Diogo Jota og Adama Traore er usikre for hjemmelaget, det er samtidig de eneste spillerne som eventuelt er ute.

Søndag lanserte vi et frekt tips på Palace hjemme mot Chelsea, men det endte med 0-1 tap. Roy Hodgsons mannskap har kun notert seg 17 scoringer på de 20 første seriekampene, det er nest færrest i Premier League. Står med 19 poeng og har fire poeng ned til Burnley under streken. Moderate 3-1-9 på ti spilte bortekamper. Christian Benteke er langtidsskade, han er samtidig Palaces eneste fravær.

Wolverhampton har vært ujevne på hjemmebane og det er ikke gitt at de vinner denne kampen. HU.

 

5. Bournemouth - Watford
Etter en flott start på sesongen har Bourneemouth klart nedadgående formkurve. Fire av de fem siste seriekampene er tapt og laget har sluppet inn hele 15 baklengs på disse kampene. Har dermed falt til 12. plass på tabellen og står med 26 poeng. Det er dog kun fire poeng opp til Wolverhampton på 7. plass. Klart godkjente 5-2-3 på ti spilte hjemmekamper. Simon Francis, Adam Smith, Lewis Cook og Dan Gosling er alle ute med langtidsskader, mens Nathan Ake er meget usikker etter å ha pådratt seg en hamstringsskade mot Manchester United.

I likhet med Bournemouth har også Watford vist nedadgående formkurve den siste tiden. 2-2-4 på de åtte siste seriekampene, men det skal tillegges at motstanden har vært tøff i flere av disse kampene. Står med 28 poeng og ligger på 9. plass og har 3-3-3 på ni spilte bortekamper.  Manager Javi Gracia gjorde seks endringer i startelleveren til hjemmekampen mot Newcastle lørdag. Troy Deeney og midtbanemotoren Abdoulaye Doucoure var blant dem som startet på benken da, men de er begge ventet tilbake i startoppstillingen i kveld. Andre Gray, Sebastian Prodl og Adalberto Penaranda er alle fortsatt ute med skade.

Det står 0-2-1 på de tre siste tilsvarende. HB.

Watford-sammendrag 

6. West Ham - Brighton
Ustabile West Ham fornekter seg ikke. Sterk 2-1 seier borte mot Southampton tredje juledag, og deretter et skuffende 0-2 tap borte mot Burnley lørdag. Men står med fem seire på de sju siste seriekampene og ligger på 11. plass med totalt 27 poeng. Kun to poeng skiller opp til Wolverhampton på 7. plass. Moderate 4-1-5 på de fi første hjemmekampene. West Ham sliter fortsatt med en lang skadeliste. Winston Reid, Manuel Lanzini, Carlos Sanchez, Andriy Yarmolenko, Ryan Fredericks, Jack Wilshere og Javier Hernandez er alle uaktuelle til denne kampen.

Lørdag lanserte vi Brighton som dagens beste spill i Premier League hjemme mot Everton til flotte 3,00 i odds og laget skuffet ikke. Vant den kampen 1-0 og bekreftet sin bunnsolide hjemmestyrke. 5-3-2 på de ti første hjemmekampene, men i likhet med fjorårets sesong sliter Brighton betydelig mer på bortebane. Endte på meget svake 2-5-12 på bortebane forrige sesong og har ikke bedre enn 2-1-7 på de ti første bortekampene denne sesongen. Ligger på 13. plass med 25 poeng og har ti poeng ned til nedrykksstreken. Jose Izquierdo er endelig friskmeldt etter en måned på sidelinjen, og også Anthony Knockaert skal være tilbake onsdag. Førstekeeper Mat Ryan og Alireza Jahanbakhsh er på internasjonalt oppdrag i Asia cup, men ingen av disse var heller med mot Everton.

Brighton vant kun to bortekamper forrige sesong. Den ene var 3-0 borte mot West Ham. Det er verd å legge merke til og West Ham har altså allerede tapt fem hjemmekamper denne sesongen. HB.

 

7. Huddersfield - Burnley
En real sekspoengskamp dette mellom to av lagene som ligger på direkte nedrykksplass etter 20 serierunder. Det var ventet at Huddersfield ville få en tøff sesong og de forventningene er innfridd. Ligger helt sist med kun 10 poeng etter 20 seriekamper og står med identiske 1-2-7 både hjemme og borte. Etter den meget overraskende borteseieren mot Wolverhampton 25. november, har Huddersfield nå sju strake tap. Aaron Mooy, Danny Williams, Abdelhamid Sabiri og Tommy Smith er alle fortsatt ute med skader, det betyr en uforandret tropp fra kampen mot Fulham.

Burnley slo tilbake etter det forsmedelige 1-5 tapet hjemme mot Everton 2. juledag og slo formsterke West Ham 2-0 hjemme på Turf Moor lørdag. Er dog fortsatt under streken med sine 15 poeng, men kun målforskjellen skiller til sikker plass. Har ikke klart å gjenskape fjorårets sterke sesong (7. plass) og etter at laget hadde overraskende sterke 7-7-5 på bortebane i fjorårssesongen, er det tilbake til vante bortetakter hittil denne sesongen. Kun en seier på de ti første bortekampene (1-2-7). Robbie Brady  er tilbake i trening og kan være aktuell til onsdagens kamp. Matt Lowton er tilbake etter karantene, mens Steven Defour, Stephen Ward, Aaron Lennon og Nick Pope alle fortsatt er ute.

Det endte 0-0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Det er stor risiko for at det ender med poengdeling igjen og vi nøyer oss ett tegn her. U.

 

8. Portimonense - Benfica
De fire neste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra portugisisk toppserie. Her er det 18 lag og det er spilt 14 serierunder. Denne kampen spilles onsdag.

Middelhavsfarer Portimonense ligger på 9. plass hittil med 20 poeng. Solide 4-2-1 på hjemmebane og Sporting Lisboa er blant lagene som er slått (4-2). Betydelig svakere på bortebane der laget kun har scoret fire mål på sju kamper og tapt fem av disse (2-0-5).

Benfica ligger på 2. plass med totalt 32 poeng. Det er fire poeng opp til serieleder Porto. Har ikke møtt noen av topplagene på bortebane bortsett fra Belenenses på 6. plass og det er samtidig det laget Benfica har tapt mot borte (0-2). 5-1-0 på de seks øvrige bortekampene.

Benfica vant tilsvarende oppgjør 3-1 forrige sesong. B.

9. Chaves - Feirense
Denne spilles torsdag kveld. Tabelljumbo Chaves med 11 tap på de første 14 seriekampene og står med kun sju poeng. Det skiller fire poeng opp til Maritimo på sikker plass (fjerde siste). Formen er helt natta med åtte strake tap og kun tre scorede mål. Vant den aller første hjemmekampen mot Portimonense, men har 0-1-4 på de fem neste hjemmekampene.

Det går ikke veldig mye bedre for Feirense som ligger nest sist med kun 10 poeng. Kun to scorede må på sine sju første bortekamper som har endt med en seier og seks tap. Feirense tok faktisk sju poeng på de tre første seriekampene, men har altså kun tatt tre poeng på de elleve siste seriekampene.

0-1-1 på de to siste tilsvarende. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

10. Sporting Lisboa - Belenenses
Denne spilles torsdag kveld. Det er som vanlig de tre store som topper i portugisisk toppserie og Sporting er blant dem. Ligger på 3. plass med 31 poeng og avstanden opp til serieleder PC Porto er på fem poeng. Det skyldes at tre av sju bortekamper er tapt. På hjemmebane har Sporting tatt full pott på sine sju første hjemmekamper.

Belenenses har levert bra hittil og faktisk kun tapt to av sine 14 første seriekamper. Halvparten av disse er endt med poengdeling og laget er faktisk ubeseiret på sine sju første bortekamper, der hele fem av disse har endt uavgjort. Men har ikke møtt noen av topp tre-lagene på bortebane hittil.

Det står 3-1-1 på de fem siste tilsvarende i Lisboa. H.

11. CD Aves - FC Porto
Denne spilles torsdag kveld. Aves ligger tredje sist og på direkte nedrykksplass og det skyldes mest elendige 1-0-6 på bortebane. Har klart seg bedre på hjemmebane der åtte av lagets elleve poeng er tatt (2-2-3). Seirene har kommet mot Portimonense og Rio Ave som begge har vært veldig svake på bortebane. Aves har heller ikke møtt noen av topp fire lagene på hjemmebane.

FC Porto har skaffet seg en luke på fire poeng ned til Benfica på 2. plass etter de første 14 serierundene. Tolv seire og to tap på hittil. Sju strake seire på de sju siste bortekampene etter bortetapet for Benfica 7. oktober.

Aves rykket opp til Primeira Liga før fjorårssesongen. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 1-1. Nå tror vi Porto vinner. B.

12. Villarreal - Real Madrid
Hengekamp i La Liga grunnet Real Madrids deltagelse i klubb-VM. Meget skuffende innledning av Villarreal som faktisk ligger på nedrykksplass før denne hengekampen. Normalt hjemmesterke Villarreal står med kun en seier på hjemmebane på de åtte første hjemmekampene (1-3-4). Står med 15 poeng og vil ta seg opp på sikker plass med poeng i denne. Kaptein Mario Gaspar soner karantene etter å ha blitt utvist i forrige seriekamp mot Huesca. Bruno Soriano og Manuel Itarra er fortsatt skadet.

Real Madrid ligger på 4. plass før denne hengekampen og står med totalt 29 poeng. Det skiller åtte poeng opp til serieleder Barcelona før onsdagens kamp. Har underprestert kraftig på bortebane hittil og faktisk tapt fire av åtte spilte bortekamper. Mariano Diaz og Marco Asensio skal være de eneste fraværene for Real Madrid.

Det står 1-2-2 på de fem siste tilsvarende. Villarreal har underprestert denne sesongen, men det har sannelig også Real Madrid gjort, da i særdeleshet på bortebane. Vi spiller HUB på både 96-rekkeren og 432-rekkeren.

 

96-rekker:
1. Manchester City — Liverpool HU

2 Newcastle — Manchester United UB

3. Chelsea — Southampton H

4. Wolverhampton  — Crystal Palace H

5. Bournemouth — Watford HB

6. West Ham  — Brighton HB

7. Huddersfield — Burnley U

8. Portimonense — Benfica B

9. Chaves — Feirense U

10. Sporting  Lisboa — Belenenses H

11. Aves — FC Porto B

12. Villarreal — Real Madrid HUB

 

432-rekker:

1. Manchester City — Liverpool HUB

2 Newcastle — Manchester United UB

3. Chelsea — Southampton H

4. Wolverhampton — Crystal Palace H

5. Bournemouth — Watford HB

6. West Ham — Brighton HB

7. Huddersfield — Burnley U

8. Portimonense — Benfica B

9. Chaves — Feirense HUB

10. Sporting Lisboa — Belenenses H

11. Aves — FC Porto B

12. Villarreal — Real Madrid HUB

Klikk her for å levere din tippekupong